Στέλιος Μάινας: «Πάσχω από σχιζοφρένεια μεταξύ «εμπορικότητας» και «ποιότητας»
Showbiz

Στέλιος Μάινας: «Πάσχω από σχιζοφρένεια μεταξύ «εμπορικότητας» και «ποιότητας»

Ο Στέλιος Μάινας είναι χρόνια στον χώρο της υποκριτικής. Η καριέρα του είχε «αγγαρείες»;

«Φυσικά. Περίπου τα οκτώ στα δέκα πράγματα στη ζωή μου την ημέρα είναι αγγαρείες. Πράγματα που τα κάνεις γιατί πρέπει ή από συνήθεια» τόνισε στο ΕΓΩ.
-Στο βιογραφικό σας υπάρχουν συνεργασίες με Μιχάλη Κακογιάννη, Ανδρέα Βουτσινά, Διαγόρα Χρονόπουλο αλλά και με πιο «εμπορικούς» καλλιτέχνες.
«Τα βιογραφικά είναι μόνο για τα χαρτιά. Πάσχω από σχιζοφρένεια μεταξύ «εμπορικότητας» και «ποιότητας». Πιστεύω ότι το ποιοτικό είναι το μεγαλύτερο εμπορικό. Οι καλλιτέχνες έχουν υποχρέωση να το αναδεικνύουν. Δεν μου αρέσει η ευτέλεια και ή «δευτεράτζα». Είμαι εχθρός της ασχήμιας. Η δευτεράτζα και η ασχήμια είναι κρυμμένες σε κάθε άνθρωπο, κάθε στιγμή - όσο και αν εκείνος νομίζει ότι είναι ποιοτικός. Η καθημερινότητα μας δείχνει αν κάποιος άνθρωπός έχει ποιότητα ή όχι. Έχω δει ξεφτίλες εκεί που δεν το περιμένεις.»
-Η ποιότητα έχει οικονομικό κόστος; Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να κάνετε συνέχεια τηλεόραση και πράγματα που σας εκφράζουν λιγότερο, αλλά να κερδίζετε περισσότερα χρήματα.
«Ένας. καλλιτέχνης δύσκολα βάζει σε προτεραιότητα το οικονομικό όφελος σε σχέση με αυτό που θέλει να κάνει. Καλλιτέχνης έγινα για να εκφράζομαι. Ο βιοπορισμός είναι ένα δεύτερο κομμάτι.»
- Σας εκφράζει περισσότερο ο Τσέχοφ που παρουσιάζετε φέτος στο θέατρο ή οι «Μεν και Δεν»;
«Και τα δύο. Δεν αποποιούμαι τίποτα από όσα έχω κάνει. Δεν σνομπάρω τις επιλογές που πίστεψα. Οι «Μεν και Δεν» για μένα ήταν μια πολύ ευτυχής στιγμή στη ζωή μου. Θεωρώ ότι η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος, γιατί απαιτεί το καθολικό ξεγύμνωμα του καλλιτέχνη»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved