Showbiz

Ελένη Ράντου: «Δεν ήμουν ποτέ ο κλειστός άνθρωπος, ο οποίος έχει φόβο με την αγάπη»

Η Φιλουμενα, η ηρωίδα της Ελένη Ράντου στο έργο που θα ανέβει στο εθνικό θέατρο, διεκδικεί την αγάπη.

«Νομίζω πως τη διδάσκει. Γιατί τα άτομα που είναι στερημένα και δεν έχουν πάρει αγάπη, είναι πολύ δύσκολο να την επιστρέψουν. Η Φιλουμένα, χωρίς να έχει πάρει αγάπη, δίνει, και μάλιστα δίνει μαθήματα αγάπης, ακόμη και στο σύντροφό της ο οποίος, ενώ έχει τα πάντα, έχει μεγάλη δυσκολία ν' αγαπήσει» τόνισε στο Hello.
-Έχετε νιώσει να διεκδικείτε την αγάπη κάποιου;
«Όλοι την έχουμε κάνει αυτή την απόπειρα. Μπορώ να πω ότι είμαι τυχερή, γιατί έχω πάρει πολύ αγάπη, αλλά σε επίπεδο προσωπικό νιώθω και είμαι ένα άτομο το οποίο την έχει αποζητήσει πολύ, την έχει επιδιώξει. Δεν ήμουν ποτέ ο κλειστός άνθρωπος, ο οποίος έχει φόβο με την αγάπη. Δεν έχω κανένα προστατευτικό πλέγμα μπροστά μου. Όπου τη βρω ή με βρει, αφήνομαι»
-Δεν την πατάτε με αυτό το «αφήνομαι»;
«Βέβαια, θα την πατήσεις.»
- Και δε σας πληγώνει αυτό;
«Το θέμα είναι να μη σκέφτεσαι τι κάνει ο άλλος απέναντι στην αγάπη που του δίνεις, αλλά τι κάνεις εσύ. Είναι παγίδα να περιμένεις ότι το καλό θα έρθει με την αγάπη που δίνεις στον άλλον.»
- Αυτό χρειάζεται από τον καθένα μια προσωπική διεργασία για να το κατανοήσει.
«Σίγουρα, όμως έχω καταλήξει, για να μην πληγώνομαι, ότι εγώ είμαι καλά όταν αγαπάω, δεν είναι ανάγκη να είναι καλά και ο άλλος. Μου φτάνει που εγώ είμαι σε δοτική και αγαπησιάρικη φάση. Αντιθέτως, σε φάσεις που όλοι τις περνάμε, που κλείνομαι και δεν έχω αποθέματα αγάπης, νιώθω ότι δεν είμαι καλά. Επομένως δεν έχει νόημα να προστατεύομαι και να κρατώ άμυνες, καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή εγώ δηλητηριάζομαι. Ακόμη κι αν σ' έχουν πληγώσει, αν εσύ έχεις δώσει, δεν δηλητηριάζεσαι.»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved