Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το ακατάσχετο trolling και τα επικριτικά σχόλια για το βιβλίο της
Showbiz

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το ακατάσχετο trolling και τα επικριτικά σχόλια για το βιβλίο της

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για το βιβλίο της, το ακατάσχετο trolling και τα επικριτικά σχόλια!

«Όλα για Λίγο Παράδεισο...» ο τίτλος του πρώτου σου βιβλίου. Μίλησέ μου για την απόφασή σου αυτή;
Το βιβλίο ξεκίνησα να το γράφω όταν έκλεισε το Alter και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου. Έτσι αποφάσισα να τον εκμεταλλευτώ εποικοδομητικά. Μου πήρε αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Βασικά, δεν είχα φανταστεί ποτέ όταν άρχιζα να το γράφω ότι θα γινόταν βιβλίο. Όταν, όμως, η ιστορία άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και να θυμίζει τη δομή ενός βιβλίου άρχισα να φλερτάρω με το ενδεχόμενο αυτό. Από τη μέση και μετά δε, ξεκίνησα να πιστεύω ότι πρέπει να εκδοθεί. Με τα πολλά, το ολοκλήρωσα και επικοινώνησα με τις εκδόσεις Ψυχογιός, μια και είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου τέτοιου είδους βιβλία, γυναικεία ερωτικά μυθιστορήματα, δηλαδή. Ομολογώ ότι εκεί με βοήθησε η επωνυμία μου, στο να κάνω το ραντεβού τόσο άμεσα, γιατί σκέψου οι συγκεκριμένες εκδόσεις δέχονται περί τα δύο χιλιάδες βιβλία προς έκδοση το χρόνο. Ήταν, όμως, πολύ συγκινητικό ότι παρέδωσα το βιβλίο ημέρα Πέμπτη και την επομένη με κάλεσαν και μου ανακοίνωσαν ότι θα εκδοθεί. Ήταν μια πρώτη δικαίωση για εμένα αυτή η άμεση απάντηση και, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει πουλήσει πάνω από 10.000 αντίτυπα, έχει γίνει best seller και οδεύει για δεύτερη ανατύπωση. Αλλά το πιο συγκινητικό είναι τα μηνύματα που έλαβα για το πόσο άγγιξε κάποιες γυναίκες αυτό που έγραψα.
Δέχτηκες, όμως, και ακατάσχετο trolling και πολλά επικριτικά σχόλια...
Το περίμενα εν μέρει να συμβεί, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Πάντως, δεν με αγγίζει όλη αυτή η κακεντρέχεια κάποιων ανθρώπων. Και δεν είμαι της άποψης ότι και η αρνητική διαφήμιση είναι καλή διαφήμιση. Γιατί θεωρώ ότι όταν πετάς «λάσπη» πάντα κάτι μένει. Δεν έχω πρόβλημα με την αρνητική κριτική. Αντιθέτως, τη δέχομαι και ξέρω ότι σε αυτόν το χώρο που δραστηριοποιούμαι είναι αναπόφευκτη.

Δηλαδή δεν υπήρξαν έντιμες αρνητικές κριτικές;
Αυτό είναι το άσχημο, ότι δεν υπήρξαν τέτοιες. Να μου πει κάποιος, φερειπείν, «δεν μου άρεσε γιατί ήταν απλουστευμένος ο λόγος, φτωχό το λεξιλόγιό σου, η πλοκή αδιάφορη» και λοιπά. Αντιθέτως, στάθηκαν όλοι στις δυο-τρεις ερωτικές σκηνές του βιβλίου, που έσπευσαν να τις παρουσιάσουν με τρόπο ευτελιστικό –ενώ το μυθιστόρημα είναι πολύ ρομαντικό και συγκινητικό, με συναισθηματικές διακυμάνσεις, ώσπου να έρθει η λύτρωση της ηρωίδας– και αποφάνθηκαν ότι ήταν μια αντιγραφή των «50 Αποχρώσεων του Γκρι». Και μιλάμε για λίγες σκηνές, σε ένα βιβλίο 400 σελίδων! Εκεί μόνο στεναχωρήθηκα λιγάκι. Όταν κάποιος κριτικάρει με το φτηνό επιχείρημα: «Α, η Τσιμτσιλή έγραψε βιβλίο. Α, έχει και ερωτικές σκηνές. Άρα ευκαιρία να το θάψω». Διάβασέ το πρώτα και μετά κρίνε. Όμως για εμένα, στην τελική, αυτό που μένει είναι η αποδοχή του κόσμου. Και για να μη φανώ και πουριτανή και «μη μου άπτου», εννοείται ότι διάβασα και γέλασα και έκανα retweet μερικά έξυπνα, αν και κοροϊδευτικά, σχόλια. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η ακατάσχετη «λάσπη».
Πηγή:celebrity

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved