Ο αυτιστικός γιος του Δημήτρη Κολλάτου, ο αδερφός του και η φυγή στη Γαλλία
Showbiz

Ο αυτιστικός γιος του Δημήτρη Κολλάτου, ο αδερφός του και η φυγή στη Γαλλία

Όταν το 1988, ο Αλέξανδρος Κολλάτος βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιιβάλ Θεσσαλονίκης για τον πρώτο του δύσκολο ρόλο υποδυόμενος ένα αυτιστικό αγόρι, ήταν μόλις 10 χρόνων.

Σε εκείνη την αυτοβιογραφική ταινία του πατέρα του Δημήτρη Κολλάτου με τίτλο «Η ζωή με τον Αλκή», ο Αλέξανδρος Κολλάτος υποδυόταν τον μεγάλο του αδελφό καθώς ήταν μία ταινία βγαλμένη από τη ζωή.
Ο 37χρονος σήμερα ηθοποιός μέσω της ερμηνείας του επιθυμεί να περάσει μηνύματα προς όλες τις οικογένειες που μεγαλώνουν ένα παιδί με ειδικές ικανότητες.
Είκοσι επτά χρόνια αργότερα ο Αλέξανδρος Κολλάτος,το μικρό αγόρι της ταινίας, έφυγε οργισμένος από την Ελλάδα και, πλέον ζει μόνιμα στο Παρίσι. Είναι καθηγητής, μπαμπάς, ηθοποιός και σκηνοθέτης, και παραμένει ένας στοργικός αδελφός του αγοριού της βροχής».
«Έζησα την ερμηνεία μου αυτή όχι ως καλλιτεχνική επιτυχία και μόνο, αλλά σαν μια ελπίδα και παρηγοριά για πολλούς γονείς, αδέλφια, συγγενείς ανθρώπων που είχαν στο περιβάλλον τους ένα ειδικό άτομο. Για πολλά χρόνια και σε κάθε προβολή της ταινίας μας έπαιρναν στο σπίτι τηλέφωνο ή μας έστελναν γράμματα να μας ευχαριστήσουν. Δεν είχα καμιά αλλαγή στον χαρακτήρα μου, ούτε η δημοσιότητα της εποχής επηρέασε την καθημερινότητά μου. Την απόφαση ωστόσο να γίνω ηθοποιός την είχα πάρει από νωρίς. Και όταν μεγαλώνεις σε μια καλλιτεχνική οικογένεια και έχεις βιώσει από μικρός τις δυσκολίες, στέκεσαι πάντα σεμνός και ταπεινός απέναντι, στο θέατρο και στον κινηματογράφο» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.
Ο Αλκής σήμερα είναι 40 χρόνων. Μένει στην Αίγινα σε μια μικρή μονάδα που φροντίζει άτομα με αυτισμό. Το καλοκαίρι "ζει με την οικογένεια στο κτήμα τους που βρίσκεται στο ίδιο νησί, όπου συχνά φιλοξενείται ο Σπύρος Φωκάς, καλός φίλος του Δημήτρη Κολλάτου, και κάθε καλοκαίρι βλέπει και τον ανιψιό του τον Δημήτρη.
«Δίπλα στον αδελφό μου έμαθα ότι η ψυχική υγεία είναι πολύ ση μαντικό πράγμα. Δεν ξέρω τι έμαθε εκείνος από μένα και. φοβάμαι, πως δεν θα το μάθω ποτέ. Οταν είμαστε μαζί χορεύουμε, διασκεδάζουμε, είναι μέλος της παρέας μας. Περνάμε πολύ όμορφα. Είναι πολύ εντυπωσιακός ο Αλκής με τη συμπεριφορά ενός 8χρονου παιδιού σε σώμα 40άρη. Ελπίζω και νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι τον αγαπώ πολύ και ας με στενοχωρεί πάντα το ότι δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα» λέει με συγκίνηση.
Ταλέντο όμως αποδείχτηκε και ο άλλος μικρός, ο 14χρονος Δημήτρης-Μάριος Κολλάτος, ο τρίτος γιος του 77χρονου σκηνοθέτη που απέκτησε από άλλη σχέση του. Γι' αυτόν τον όμορφο πιτσιρικά ο Αλέξανδρος εξομολογήθηκε: «Είναι ένα πολύ γλυκό παιδί και καλός αδελφός, με φιλοδοξίες ηθοποιού και έχει παίξει, σε ταινία του πατέρα μου».


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved