Μίνα Ορφανού: Ψάχνει αγοραστή για την αγιογραφία της
Showbiz

Μίνα Ορφανού: Ψάχνει αγοραστή για την αγιογραφία της

Μια ολόχρυση αγιογραφία του Αρχάγγελου Μιχαήλ με πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια πουλά η Μίνα Ορφανού, αλλά μόνο σε εκλεκτούς συλλέκτες έργων τέχνης.


Η εικόνα έχει στολιστεί με φύλλα χρυσού 18 καρατίων και είναι τοποθετημένη σε αντικέ χειροποίητη κορνίζα. Η αρχική της τιμή; 50.000 ευρώ!
«Χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος (2014-15) για να ολοκληρωθεί η αγιογραφία του Αρχάγγελου Μιχαήλ. [Η ηθοποιός ολοκλήρωσε πρόσφατα τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας] Εχει σχεδιαστεί με την τεχνοτροπία αναπαλαίωσης του 1300 μ.Χ. Είναι βυζαντινού τύπου, ολόχρυση και φέρει στην κορόνα του αγίου δύο μεγάλα εντυπωσιακά ακατέργαστα σμαράγδια, έναν τεράστιο αμέθυστο, ενώ ένα μεγάλο αυθεντικό μαργαριτάρι Αϊτής κοσμεί το Ευαγγέλιο. Η τιμή της συγκεκριμένης εικόνας είναι εξαιρετικά μεγάλη, γι' αυτό και πιστεύω πως μπορεί να εκτιμηθεί και να πουληθεί μόνο σε δημοπρασία. Δεν μπορείς να θέσεις μια τιμή έτσι απλά» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.
«Στο εξωτερικό έχουν πουληθεί αρκετά έργα μου και μάλιστα πολύ ακριβά. Υπάρχουν άνθρωποι που δαπανούν μεγάλα ποσά για να τα αποκτήσουν. Το βλέπουν σαν επένδυση και πολύ σωστά κάνουν. Ελπίζω να συμβεί και στα ελληνικά σπίτια. Όποιον πίνακα ζωγραφίζω, δεύτερό του δεν φτιάχνω. Ολοι τους είναι μοναδικοί. Ο κόσμος πρέπει πλέον να επιλέγει τη χειροποίητη τέχνη και όχι τη μεταξοτυπία, διότι έχει ζωή, είναι η συνέχεια του καλλιτέχνη» .
«Η επόμενη έκθεσή μου θα είναι σε βυζαντινό στιλ. Μου αρέσει πολύ το μυστήριο που "πηγάζει" από τις μορφές των αγίων. Είναι τόσο επιβλητικές. Επίσης αγαπώ τον χρυσό στο φόντο τους, επειδή εκπέμπει μια "γκλαμουριά". Αν και ο Χριστός δήλωσε πως δεν είναι του πλούτου, μια εικόνα χωρίς χρυσό δεν βγάζει πλούτο. Γι' αυτό και στις εκκλησίες τα δισκοπότηρα, το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας, τα μανουάλια και τα καντήλια, οι πολυέλαιοι και τα άμφια των ιερέων έχουν το κίτρινο του χρυσού».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved