Γιάννης Ζουγανέλης: «Ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει στην τέχνη και τη ζωή είναι η κωμικότητα»
Showbiz

Γιάννης Ζουγανέλης: «Ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει στην τέχνη και τη ζωή είναι η κωμικότητα»

Στην παράσταση «Πράματα και θάματα» ο Γιάννης Ζουγανέλης σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα - π.χ., με την ιστορία τριών φίλων που είναι μπλεγμένοι σε ηλεκτρονική απάτη.

Με αφορμή την παράσταση, ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι έχει πάρει μαύρα χρήματα από δημόσιους φορείς. Αυτό δεν είναι κάπως αντιφατικό; «Ναι, είναι αλήθεια ότι πληρώθηκα «μαύρα», αλλά δεν πήρα αυτά τα χρήματα με τη θέλησή μου. Συνέβη πριν από το 2009 και ήταν οι άνθρωποι που έκοβαν τις αποδείξεις για δικές μου συναυλίες εκείνοι που πληρώθηκαν ανεπίσημα από δημοτική αρχή. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτή τη λογική. Όμως, το ίδιο κακό είναι όταν ο Έλληνας πολίτης πληρώνει φόρους και δεν έχει τις ανάλογες παροχές από το κράτος», λέει στο Πρώτο Θέμα.


Ο τίτλος «κωμικός καλλιτέχνης» τον εκφράζει απόλυτα; «Ναι, θεωρώ πως ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει στην τέχνη και τη ζωή είναι η κωμικότητα. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό ένα ζευγάρι να περνά καλά στην καθημερινότητά του, να γελά και να εφευρίσκει πράγματα που το βοηθούν να ισορροπεί. Φανταστείτε δύο ανθρώπους να κάνουν έρωτα και να γελάνε - είναι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στη ζωή. Ωστόσο, εγώ έχω την ανάγκη να συγκεντρώνομαι στη ζωή έτσι ώστε να μπορώ να καρπώνομαι την κωμικότητα πάνω στη σκηνή. Στην καθημερινότητά μου σκέπτομαι πολλές φορές κωμικά. Η κωμικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη γελοιότητα, με τους αστεϊσμούς, είναι ό,τι πιο σοβαρό».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved