Γιώργος Καπουτζίδης: «Είμαστε ρατσιστές και πρέπει να το δουλέψουμε»
Showbiz

Γιώργος Καπουτζίδης: «Είμαστε ρατσιστές και πρέπει να το δουλέψουμε»

Στην «Εθνική Ελλάδος», δεν είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι βγήκε μία σειρά το 2015 στον αέρα που μιλάει για τα αυτονόητα, για το ότι δεν νοείται να υπάρχει ρατσισμός, βία, ότι η διαφορετικότητα πρέπει να αγκαλιάζεται και προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση;

«Ναι, είναι φοβερό. Είναι φοβερό ότι τόσα χρόνια αποφεύγαμε να μιλήσουμε για τα αυτονόητα. Ότι κλείναμε τα μάτια στη διαφορετικότητα. Ότι προσπαθούσαμε συνεχώς να βάζουμε όλα τα προβλήματα κάτω από το... χαλάκι και ότι δεν είχαμε την ωριμότητα να δούμε τα λάθη μας και να τα αντιμετωπίσουμε και ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και ως κοινωνία» τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο TVΈθνος.

-Ποια είναι η γνώμη σου για την περιβόητη «ελληνική μαγκιά»;

«Η ελληνική μαγκιά, με την κακή έννοια, ήταν μια απόλυτα καταστροφική νοοτροπία. Είναι... μαγκιά να χτυπάει, για παράδειγμα, το δυνατό παιδάκι το αδύναμο. Είναι... μαγκιά να επιβάλλεται ο ισχυρός στον ανίσχυρο;»

-Τελικά, είμαστε ρατσιστές;

«Φυσικά και είμαστε ρατσιστές και πρέπει να το δουλέψουμε. Ρατσιστής δεν είναι μόνο αυτός που δεν μπορεί να ανεχτεί στον τόπο του έναν μετανάστη, αλλά κι εκείνος που θα σε κατατάξει ανάλογα με το τι εισοδήματα έχεις, τι αυτοκίνητο οδηγείς και το τι ρολόι φοράς...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved