Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015: Τι θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στο Αρχαίο Αργολικό θέατρο
Showbiz

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015: Τι θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στο Αρχαίο Αργολικό θέατρο

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, οι λάτρεις του αρχαίου θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Οι παραστάσεις φέτος ξεκινούν στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 29 Αυγούστου. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές...
Στις 17 & 18 Ιουλίου ανεβαίνει ο Αίαντας του Σοφοκλή σε μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη, η οποία θα ακουστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε πανελλήνια πρώτη. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος πλαισιωμένος από έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών. Στις 24 & 25 Ιουλίου η Επίδαυρος υποδέχεται μια πολύ ιδιαίτερη διεθνή παραγωγή. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινόςσυνεργάζεται με το θέατρο Νο της Ιαπωνίας και τον μεγάλο master Gensho Umewaka σε μια παράσταση που έχει ως κεντρικό άξονα τη ραψωδία της Οδύσσειας – Νέκυια. Στις 28 & 29 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Επιδαύρου κλείνει με τον Ορέστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Πιστό στο ραντεβού του με νέους δημιουργούς το Φεστιβάλ ολοκληρώνει το πρόγραμμά του με την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος». Με οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη ο Κακάλας αναζητεί τη θέση της τραγωδίας σήμερα προωθώντας ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό. Ο Ορέστης και η Ηλέκτρα, έξι μέρες μετά το φόνο της Κλυταιμνήστρας, μεταμορφώνονται σε «τρομοκράτες» αποκλεισμένοι στο πατρικό τους και με όλη την κοινωνία απέξω εναντίον τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved