Γιάννης Δημόλιτσας: «Οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι πιο απαιτητικοί»
Showbiz

Γιάννης Δημόλιτσας: «Οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι πιο απαιτητικοί»

O Γιάννης Δημόλιτσας παραδέχεται πως τα πράγματα στην περίπτωσή του απλώς ήρθαν βολικά. Δεν τα επεδίωξε και δεν τα κυνήγησε.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες με τους οποίους έχει πολλάκις συνεργαστεί του φαίνονται πιο απαιτητικοί από τους Ανατολίτες συναδέλφους τους; «Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι πιο απαιτητικοί. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Το budget δεν το επιτρέπει να αναδειχθεί όλο αυτό. Οι καλλιτέχνες που έχουμε στην Ελλάδα είναι εξαιρετικοί. Υπάρχουν τρομερές ιδέες, δεν υπάρχουν όμως τα χρήματα για να υλοποιηθούν. Παρ' όλα αυτά, και χωρίς χρήματα βλέπεις πως υπάρχει η απαίτηση το αποτέλεσμα να βγει όσο πιο άρτιο γίνεται. Αυτό είναι κάτι που θαυμάζω στους Ελληνες καλλιτέχνες. Είναι πολύ απαιτητικοί και μπράβο τους. Κι εγώ την ίδια απαίτηση έχω από τη δουλειά μου, ασχέτως αν τα χρήματα είναι λίγα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
Και με το σινεμά που είναι απώτερο όνειρο κάθε σκηνοθέτη -πόσο μάλλον ενός νέου και φορτσάτου, όπως εκείνος- τι γίνεται; «Στο μυαλό μου έχω φτιάξει τρεις-τέσσερις ταινίες, τις οποίες τις έχω γράψει κιόλας. Τώρα είμαι στο στάδιο να ολοκληρώσω τη μία που μου αρέσει πιο πολύ και να τη γυρίσω. Θα έλεγα πως πρόκειται για ένα σύγχρονο νουάρ. Εχει πάρα πολλά στερεότυπα μέσα, αλλά τα προσεγγίζω έτσι ώστε να απεικονίζουν το σήμερα με έναν περίεργο και καλτ τρόπο. Λόγου χάρη, τα συναισθήματα που μπορεί να σου προκαλέσει ένας ηθοποιός μπορείς να τα προσεγγίσεις με έναν πιο απλό τρόπο.
Οσο πιο απλά δίνεις κάτι, τόσο πιο ενδιαφέρον το κάνεις», λέει και συνεχίζει εξηγώντας την κοσμοθεωρία του. «Είμαι old school, δεν μου αρέσει ο σκηνοθέτης να τα κάνει όλα. Δεν θέλω ο σκηνοθέτης να είναι και σεναριογράφος και μοντέρ και να κάνει και το colour. Μ' αρέσει να είναι καθένας στον τομέα του. Οταν σε ένα επάγγελμα λειτουργείς ομαδικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο. Οπως έχεις εσύ το πάθος για τη σκηνοθεσία, έτσι έχει και κάποιος άλλος το πάθος για άλλα επαγγέλματα που χρειάζονται σε μια ταινία. Αν τα συνδυάσεις όλα αυτά, το αποτέλεσμα σαφώς θα είναι καλύτερο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved