Σταύρος Ζαλμάς: «Έχουμε εξοικειωθεί με την καταστροφή»
Showbiz

Σταύρος Ζαλμάς: «Έχουμε εξοικειωθεί με την καταστροφή»

Η σχέση του Σταύρου Ζαλμά με το αρχαίο δράμα και δη την τραγωδία κρατάει χρόνια πίσω. Ξεκίνησε τη θεατρική του πορεία ως μαθητής της σχολής συμμετέχοντας σε τραγωδία, στο πλευρό του Αλέξη Μινωτή.

«Η αρχαία τραγωδία είναι μέσα στο DNA μας όπως και η δημοτική μουσική. Μας εγείρει δυνατά συναισθήματα, γιατί είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μας. Μιλάει για μας, για τη φυλή μας, για τα δικά μας πράγματα με ένα δικό μας τρόπο... Με αυτά τα κείμενα μεγαλώσαμε κι είναι πολύ ωραίο να ανατρέχουμε σε αυτά, για να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας τις βασικές αρχές της ζωής και της ύπαρξής μας» τόνισε στο TV Έθνος.
Μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ίδιος και ο θίασος «5η Εποχή» αψηφούν τα προβλήματα κι «οργώνουν» την Ελλάδα. «Η ζωή, η δουλειά μας και η ιδιότητά μας είναι πέρα από τις πολιτικές συνθήκες. Το να ζει, να ονειρεύεται και να δουλεύει κανείς δεν σταματάει. Δεν σταματάει η τέχνη, ούτε το όνειρο, ούτε η ζωή απέναντι στις όποιες δυσκολίες».
Η περιρρέουσα οικονομικοπολιτική κατάσταση παραδέχεται ότι τον έχει «επηρεάσει... Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει ανεπηρέαστος όταν δίπλα του συμβαίνει η καταστροφή. Δεν ζούμε ξέχωρα από το περιβάλλον. Η ζωή μας εξαρτάται από ό,τι συμβαίνει γύρω μας».
Από κει και πέρα, βέβαια, παίζει ρόλο «η ένταση με την οποία βιώνει κι αισθάνεται τα πράγματα κανείς και ο τρόπος με τον οποίο τα φιλοσοφεί. Αλλά όπως και να 'χει έχουμε επηρεαστεί από την αίσθηση ότι δεν υπάρχει πια ειρήνη. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τη δυστυχία που βλέπει γύρω του, ή που υφίσταται ο ίδιος, με τρόπο ψύχραιμο και δημιουργικό. Όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνω ότι ο άνθρωπος έχει την τάση να συνηθίζει σε πολλά πράγματα. Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια απάθεια τώρα τελευταία. Έχουμε εξοικειωθεί με την καταστροφή. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved