Ασήμης Αλεξίου: Από τις ταινίες του Αγγελόπουλου στην καμπάνια της UNESCO
Showbiz

Ασήμης Αλεξίου: Από τις ταινίες του Αγγελόπουλου στην καμπάνια της UNESCO

Ο ηθοποιός που έκανε τα πρώτα του βήματα στην ταινία «Τοπίο στην ομίχλη» του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε ηλικία οκτώ ετών, μεγάλωσε και χαράζει τη δική του επιτυχημένη πορεία.

Ο Ασήμης Αλεξίου εισβάλλει στον ασαφή χώρο του video-performance και βραβεύεται από την UNESCO για το project του με θέμα την προστασία των παιδιών. Σύντομα θα δει το οπτικοακουστικό του έργο να αποτελεί τη βάση της παγκόσμιας καμπάνιας του οργανισμού.

Ο Aσήμης Αλεξίου έχει στήσει μια θεατρική ομάδα με την οποία ανεβάζει ενδιαφέρουσες παραστάσεις, ενώ παράλληλα εξερευνά και άλλες καλλιτεχνικές εκφάνσεις κάνοντας μεταπτυχιακό στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας πάνω στο performance.
«Θεωρώ το performance μια σύγχρονη μορφή έκφρασης», εξηγεί. «Ετσι, πριν από λίγο καιρό έφτιαξα το δικό μου video-performance με θέμα “Μη μιλάς, φάε”, το οποίο αναφέρεται στα δικαιώματα των παιδιών. Στον διεθνή διαγωνισμό της UNESCO πήρε μια θέση μέσα στα 15 καλύτερα του κόσμου και πριν από έναν μήνα ενημερώθηκα ότι τελικά επιλέχτηκε για τη διεθνή καμπάνια που θα πραγματοποιήσει η UNESCO σε ολόκληρο τον κόσμο». Στο συγκεκριμένο βίντεο ο Ασήμης Αλεξίου εμφανίζεται να μιλά για τα δικαιώματα των παιδιών όταν κάποιος αρχίζει να του γεμίζει σταδιακά το στόμα με φαγητό μέχρι να πάψει να ακούγεται. Ο ίδιος παραδέχεται χαμογελώντας ότι η ιδέα του γεννήθηκε από μια φράση την οποία οι περισσότεροι γονείς έχουν πει κάποια στιγμή στα παιδιά τους. «Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την έκφραση “τρώγε και μη μιλάς” που έλεγαν οι γονείς μας όταν ήμασταν παιδιά;», ρωτάει αποκαλύπτοντας την πηγή της έμπνευσής του.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved