Ελένη Ανουσάκη: «Δεν θα επέτρεπα περιθώρια. Ήταν κύριοι όλοι»
Showbiz

Ελένη Ανουσάκη: «Δεν θα επέτρεπα περιθώρια. Ήταν κύριοι όλοι»

Όταν η Ελένη Ανουσάκη έπαιξε στον «Ζορμπά» ήταν μικρή σε ηλικία. Ισχύει ότι ο Αντονι Κουίν έκανε σαν τρελός για εκείνη;

«Βλακείες που λέγονται! Οι ηθοποιοί είχαν ήθος. Σέβονταν τις γυναίκες που δούλευαν μαζί τους και εμείς σεβόμασταν τον εαυτό μας. Εγώ ήμουν και είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν θα επέτρεπα περιθώρια. Ήταν κύριοι όλοι τους και μόνο εκτίμηση υπήρχε μεταξύ μας» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.
-Και ο Φρανκ Σινάτρα που έλεγαν πως βγαίνατε μαζί; Ούτε αυτός εξέφρασε τον ανδρικό θαυμασμό του;
«Βγαίναμε, στην Ιταλία τότε, μαζί με μεγάλη παρέα. Και χορέψαμε, και φωτογραφηθήκαμε, και γελάσαμε, και μιλήσαμε, και για δείπνο βγήκαμε οι δυο μας. Αλλά μέχρις εκεί! Τώρα, αν πέρναγε από τον νου κάποιου κάτι άλλο, εγώ ούτε το κατάλαβα ούτε με ένοιαζε να το καταλάβω.»
-Ανήλικη λοιπόν, ακόμα, πηγαίνεις ύστερα από επαγγελματική πρόταση της FOX στην Τσινετσιτά, όπου συνεχίζεις σπουδές και παίζεις στο «Αγωνία και έκσταση» του Κάρολ Ριντ. Τι σε μάγεψε εκεί;
«Καταρχάς με το που έφτασα -και δεν το έκαναν για μένα, αλλά για όλους το ίδιο συνέβαινε- με πήγαν από τη FOX στα ατελιέ των σημαντικότερων σχεδιαστών μόδας της εποχής. Μόλις έλεγα «μου αρέσει αυτό», μου έπαιρναν όλη τη σειρά. Θυμάμαι λοιπόν ένα από τα πρώτα βράδια, όπου ο Ντάριλ Ζάνουκ της 20th Century Fox με συνόδευσε για φαγητό, σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι έξω από τη Ρώμη. Ήταν η νύχτα γεμάτη αρώματα και μαγεία. Φτάνοντας εκεί σηκώθηκαν να χαιρετήσουν. Μεγάλοι σταρ και ανάμεσά τους ο Αλέν Ντελόν και η Ρόμι Σνάιντερ, ζευγάρι τότε, πολύ ερωτευμένοι και τόσο νέοι, τόσο ωραίοι! Σαν να 'χανε φωτοστέφανα μου φαινόταν.»
-Και πώς έφυγες από αυτήν την καριέρα την απλωμένη σαν χαλί στα πόδια σου;
«Με γύρισε πίσω η μάνα μου! Τότε μέσα στις παρέες βρισκόταν και ο Χέλμουτ Μπέργκεν, που είχε τύχει να πάω σπίτι του με μεγάλες συντροφιές. Τον έπιασαν σε ανύποπτη στιγμή με ναρκωτικά! Είδε η μαμά τα δημοσιεύματα στην Αθήνα, να σου και τηλεφωνεί στην πρεσβεία μας στη Ρώμη! Με ψάχνουν οι άνθρωποι, αρχίζουμε τις κουβέντες στα τηλέφωνα. «Και τι θα κάνεις και στο Χόλιγουντ και στην Τσινετσιτά; Τις Μεξικανές και τις ξένες! Και οι μεγάλοι ρόλοι; Δεν θα τους δίνουνε σε σένα. Γύρνα» μου είπε αυστηρά. Ε! Γύρισα!»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved