Άκης Σακελλαρίου: «Δεν είμαι μαχητής. Είμαι επίμονος και πολύ πιεστικός»
Showbiz

Άκης Σακελλαρίου: «Δεν είμαι μαχητής. Είμαι επίμονος και πολύ πιεστικός»

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που υποστηρίζουν πως η τέχνη είναι ένας τρόπος να «ξεχαστούμε» από όσα συμβαίνουν.

«Ο μονοί τρόπος να ξεχαστούμε και να εκφράσουμε τη δημιουργικότητα μας είναι η τέχνη. Επίσης, είναι ένας τρόπος πολιτική έκφρασης. Είμαι υπέρμαχος της πολιτικής έκφρασης μέσα από τη δουλειά μου. Για μένα προσωπικά είναι λίγοι ,αυτοί που έχουν ουσιαστικό πολιτικό λόγο, ώστε να έχει νόημα να τον εκφράσουν δημόσια. Πολύ λίγοι το κάνουν καλά. Οι περισσότεροι -κι εγώ ανάμεσα τους- είναι καλύτερο να εκφραζόμαστε μέσα από τη δουλειά μας» τόνισε ο Άκης Σακελλαρίου στο ΟΚ.
-Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να φύγεις από την Ελλάδα;
«Με ρώτησαν και πρόσφατα και χωρίς να το πολυσκεφτώ, είπα «ναι, θα έφευγα». Εκ των υστέρων, βέβαια, δεν είναι τόσο απλά. Δεν είναι μόνο η έκφραση μιας νεανικής παρόρμησης. Αν ήμουν μικρός, θα έλεγα «φεύγω, δεν μου αρέσει εδώ», αλλά στη δική μας δουλειά καλούμαστε να παλέψουμε με νύχια και με δόντια.»
-Είσαι μαχητής;
«Όχι, δεν είμαι μαχητής. Είμαι επίμονος και πολύ πιεστικός. Στον περίγυρο μου γίνομαι μέχρι και γραφικός. Με αυτή την έννοια είμαι μαχητικός. Ειδικά στα πολιτικά, δεν είμαι ιδιαίτερα μαχητής. Ίσως οι καταβολές μου έχουν τραυματιστεί από αυτή τη μαχητικότητα στο παρελθόν και τώρα μου φαίνεται περίεργη. Αυτό που χρειαζόμαστε κι εμείς στις παρούσες συνθήκες είναι να βρεθεί ένα ήρεμο πλαίσιο για να καταθέσει κανένας τη μικρή του γενναία πράξη. Κάτι που σημαίνει να κάνει σωστά την δουλειά του. Το λέμε στη θεωρία, αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει στην υπερηφάνεια και την υπερβολική δραματοποίηση των πραγμάτων»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved