Imam Baildi: «Το internet είναι για τη μουσική εγγύηση αυτονομίας»
Showbiz

Imam Baildi: «Το internet είναι για τη μουσική εγγύηση αυτονομίας»

Το συγκρότημα Imam Baildi μίλησε για τις συναυλίες τους στο εξωτερικό και τον ρόλο του ίντερνετ στη μουσική βιομηχανία.

Παράλληλα, κάνετε εμφανίσεις στο εξωτερικό, με τροποποιήσεις ανά χώρα, της μουσικής σκαλέτας. Έξω, μήπως, μουσικά πάμε καλύτερα από ότι μέσα στην ίδια μας τη χώρα; Οι ελληνικές μουσικές προσπάθειες στο εξωτερικό δεν τυγχάνουν άμεσης αποδοχής;

«Η αλήθεια είναι πως η αποδοχή που έχουμε εκτός συνόρων είναι όλο και πιο ζεστή, χωρίς όμως αυτό να επισκιάζει ποτέ για μας την αγάπη που έχουμε δεχτεί σε όλη την Ελλάδα δεν είναι συγκινητική. Η μουσική εξάλλου είναι μία και η σχέση ανάμεσα στο κοινό και το συγκρότημα δεν αναγνωρίζει νόρμες και σύνορα. Στο μυαλό μας δε τα διαχωρίζουμε. Έχουμε ζήσει συγκινητικές στιγμές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Σε ποιά χώρα, σας έχει μείνει λίγο παραπάνω στο νου, μια συναυλία σας και γιατί;

«Θα αναφέρουμε τη πιο πρόσφατη στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Divan Du Monde, ένα πανέμορφο ιστορικό θέατρο στη καρδιά της πόλης, όπου εμφανιστήκαμε στις 2 Ιουλίου. Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώναμε αποκλειστικά δική μας συναυλία στο Παρίσι, και αιθανθήκαμε υπέροχα γιατί η συναυλία ήταν sold out, από Γάλλους, αρκετούς Έλληνες και γενικά κοινό από πολλές χώρες. Τόσο ο κόσμος, όσο και εμείς ήμαστε πολύ συγκινημένοι, ήταν και λίγες μέρες πριν το δημοψήσφισμα, υπήρχε μία διάχυτη αίσθηση αλληλλεγγύης προς την Ελλάδα. Μια μοναδική ενέργεια που σε μερικές συναυλίες τη νιώθεις από την αρχή και ξέρεις ότι η βραδιά θα κορυφωθεί».

Το internet βοηθά την μουσική, ή μήπως λόγω “δωρεάν” υπερπροσφοράς φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα;

«Καθόλου. Το internet είναι για τη μουσική εγγύηση αυτονομίας, εξέλιξης και σύγκρισης. Η καλή μουσική πλέον φτάνει στα αυτιά του κοινού γρηγορότερα, αναγνωρίζεται και αγαπιέται από πολύ περισσότερο κόσμο», δήλωσαν στο outnow.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved