Μικρούτσικος: «Η αντίδραση των Γερμανών, ήταν «να τσακίσουμε τους Έλληνες που είπαν υπερήφανα Οχι»
Showbiz

Μικρούτσικος: «Η αντίδραση των Γερμανών, ήταν «να τσακίσουμε τους Έλληνες που είπαν υπερήφανα Οχι»

Ο Θάνος Μικρούτσικος σχολιάζει το δημοψήφισμα. Πώς ελήφθη από τους Ευρωπαίους το «Οχι» του 62%;

«Το «Οχι» ελήφθη στην Ευρώπη, αλλά η αντίδραση των εχόντων και κατεχόντων, δηλαδή των Γερμανών, ήταν «να τσακίσουμε τους Έλληνες που είπαν υπερήφανα "Οχι"». Αυτό όμως πιστεύω ότι θα τους κοστίσει ακριβά όχι τώρα αλλά αργότερα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο καναβάτσο, αλλά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη δεν θα είναι αυτή που είναι σήμερα. Θα αρχίσει να απομονώνεται από τους λαούς και θα υπάρξουν και εξελίξεις διαφορετικού τύπου...
-Ο ρόλος του τραγουδιού και της Τέχνης σ' αυτές τις δύσκολες ώρες ποιος είναι;
«Ο ρόλος της Τέχνης και του τραγουδιού έχει τρεις σημασίες. Η πρώτη είναι ότι το τραγούδι, η σπουδαία Τέχνη έχει να κάνει με το ίχνος του ανθρώπου πάνω στη Γη. Η δεύτερη είναι ότι ναι μεν η Τέχνη και το τραγούδι δεν αλλάζουν τον κόσμο, τον βοηθούν όμως να αποκτήσει μια κριτική συνείδηση. Γιατί, τελικά, τον κόσμο τον αλλάζουν - άνθρωποι με κριτική συνείδηση. Και η τρίτη σημασία είναι ότι σε εποχές κρίσης όπως αυτή που διανύουμε το τραγούδι και η Τέχνη έχουν και το ρόλο της εμψύχωσης...»
-Ελπίδα και αισιοδοξία υπάρχουν;
«Παρά τις ώρες της θλίψης και της μελαγχολίας, πιστεύω ότι τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν να παλεύουμε. Και αυτή είναι η παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στα παιδιά μου, ότι θα πρέπει να παλεύουν πάντα για ένα πιο δίκαιο κόσμο. Υπό αυτή την έννοια, αισιοδοξώ ότι κάτω από αυτές τις καταστάσεις όλο και . περισσότεροι μπορεί να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο. Αν θα βρεθεί εκείνο που θα τους ενοποιήσει, δεν μπορώ να το ξέρω, παρά μόνο να το ευχηθώ»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved