Άκης Παναγιωτίδης: «Είμαι και εγώ Έλληνας σαν όλους τους άλλους»
Showbiz

Άκης Παναγιωτίδης: «Είμαι και εγώ Έλληνας σαν όλους τους άλλους»

Μέχρι τα 7 του χρόνια ο Άκης Παναγιωτίδης ζούσε στον Καναδά με την οικογένειά του - ο πατέρας του ήταν ασφαλιστής και η μητέρα του δασκάλα Αγγλικών.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα πηγαινοέρχονταν κατά καιρούς στο Μόντρεαλ όπου ο ίδιος εργαζόταν στο συνεργείο αυτοκινήτων του θείου του αλλάζοντας λάστιχα και λάδια. «Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος πηγαίνει για 12 χρόνια σχολείο, εγώ έχω αλλάξει 12 σχολεία. Έχω περάσει μάλιστα από 5 διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα: βρετανικό, καναδέζικο, αμερικάνικο, γαλλικό και ελληνικό. Αυτό μου έμαθε, όμως, να μπορώ να προσαρμόζομαι και να επιβιώνω κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στην αρχή ένιωθα ξένος στην Ελλάδα, οι συμμαθητές μου με φώναζαν “Αμερικανάκι” και εγώ τους απαντούσα “δεν είμαι Αμερικανός, είμαι Καναδός”. Δεν καταλάβαινα κάποιες εκφράσεις, αλλά στη συνέχεια έκανα τις παρέες μου και ένιωσα πως ανήκω σε αυτή τη χώρα, πως είμαι και εγώ Έλληνας σαν όλους τους άλλους» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
Ωστόσο δεν σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί ξανά στον Καναδά, λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών και της μεγάλης κρίσης στη μουσική βιομηχανία. «Η πατρίδα μου είναι εδώ! Εδώ θα μείνω!» απαντά. Αυτό που του λείπει περισσότερο από τον Καναδά είναι τα Χριστούγεννα με χιόνι, τα μεγάλα πάρκα, τα τεράστια toy stores. «Γενικά, δένομαι με τόπους. Όπως και με τους ανθρώπους»
«Αν, για παράδειγμα, έχω σχέση, είμαι αφοσιωμένος και προσηλωμένος σε αυτή, δεν κοιτάω δεξιά κι αριστερά. Αλλά αν δεν έχω σχέση, τότε φτάνω στο άλλο άκρο: είμαι παντού».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved