Βίκυ Χατζηβασιλείου: Τι έχει στερηθεί εδώ και 20 χρόνια και μία ατάκα της που θα συζητηθεί…
Showbiz

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Τι έχει στερηθεί εδώ και 20 χρόνια και μία ατάκα της που θα συζητηθεί…

Είναι δυνατόν να διαθέτεις ένα από τα πιο καλογυμνασμένα και ωραία κορμιά της ελληνικής σόουμπιζ και να μην το γνωρίζεις; Και όμως, η Βίκυ Χατζηβασιλείου τονίζει πως μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν γνώριζε ότι διαθέτει ωραίες αναλογίες. Ατάκα που σίγουρα θα... συζητηθεί!

Ποια είναι όμως τα μυστικά ομορφιάς της και τι έχει να πιει εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια; Η παρουσιάστρια μιλάει για όλα...

Έχεις ένα κορμί που θα το ζήλευε η πλειονότητα των γυναικών...

Θα έλεγα να μην το ζηλεύουν και ο καθένας να προσπαθήσει να έχει μια καλή φυσική κατάσταση. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρότυπο. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια δεν ήξερα καν, ότι έχω ωραίο σώμα. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Ήθελα μόνο να έχω ένα σώμα υγιές, που αθλείται, που άκουγα τις ανάγκες του.

Νιώθεις πως έχεις στερηθεί πράγματα ή δεν θα τις χαρακτήριζες «στερήσεις»;

Νιώθω πως έχω κάνει τις σωστές επιλογές. Για παράδειγμα στο σπίτι δεν μπαίνει Cola ή αναψυκτικό.

Αυτό δεν είναι στέρηση;

Για άλλους, μπορεί. Για εμένα είναι ευχαρίστηση. Έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν μου αρέσει να αγοράζω αναψυκτικά. Έχω πιέσει τον εαυτό μου; Μπορεί. Έχω ισχυρή αυθυποβολή. Έχω να πιω πάνω από 20 χρόνια αναψυκτικά. Θα κάνω μόνη μου να πιω μια σόδα με φρέσκο λάιμ. Δεν θα πιω Cola που έχει δύο κουταλιές ζάχαρη και φουλ καφεΐνη. Τι θα μου προσφέρει;

Βλέπεις την άθληση ως κάτι πολύ παραπάνω από υγεία;

Έγραψα το πρώτο βιβλίο πριν από δέκα χρόνια, ενώ το site μου www.omorfamystika.gr είναι στον αέρα εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτά όλα υπάρχουν μέσα εκεί. Αν δεις τι έχω γράψει στο πρώτο βιβλίο θα καταλάβεις πως αυτό είναι στάση ζωής και δεν είναι απλά «θέλω να έχω ένα ωραίο σώμα ή να είμαι λεπτή». Όταν αθλούμαι νιώθω ευτυχισμένη, πλήρης. Αυτή είναι η πρώτιστη ανάγκη μου που με οδηγεί. Γιατί όταν αθλείσαι παράγονται οι ενδορφίνες, που είναι οι ορμόνες της πληρότητας και της ευχαρίστησης. Και έτσι, έχει αποτελέσματα και στο σώμα. Όταν είναι καλά η ψυχή σου τότε και το μυαλό σου λειτουργεί καλύτερα. Γιατί υπάρχει καλύτερη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αναπαράγονται πιο εύκολα τα εγκεφαλικά κύτταρα... Αυτό είναι το «νους υγιής εν σώματι υγιή». Από εκεί ξεκινάει. Πώς γίνεται σε ένα σώμα που νοσεί να υπάρχει ευχαρίστηση; Είναι δύσκολο. Είναι μια αλυσίδα με κρίκους τη νόηση, την ψυχική ευεξία και τη σωματική υγεία. Δεν υπάρχει αλυσίδα αν σπάσει έστω ένας κρίκος.

Υπάρχουν τροφές που έχεις αποκλείσει από τη διατροφή σου;

Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώ να αποφεύγω τη γλουτένη, όχι ότι είμαι εμμονική με αυτό. Δεν έχω αλλεργία, έχω απλώς μια δυσανεξία, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρώ πως έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Επίσης, έχω μειώσει πολύ την κατανάλωση ζάχαρης. Προτιμώ τα φυτικά γλυκαντικά, όπως είναι το σιρόπι αγαύης, που είναι ένας κάκτος του Μεξικού και ο καθένας μπορεί να το βρει σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Η ζάχαρη ταϊζει τα καρκινικά μας κύτταρα και δεν τη θέλω. Γενικότερα, οτιδήποτε είναι τεχνητό και προϊόν εργαστηρίου θα πρέπει να το αποφεύγουμε. Με μια γενική φράση θα έλεγα πως είναι προτιμότερο να προτιμάς ό,τι πωλείται στον πάγκο της λαϊκής (φρέσκα φρούτα και λαχανικά) παρά στα ράφια του super market.

Μαγειρεύεις εσύ για την οικογένειά σου;

Βέβαια. Και μου αρέσει πολύ. Μαγειρεύω και για φίλους, το θεωρώ πολύ δημιουργικό.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;

Κάνω ψάρι αχνιστό με ούζο και μάραθο, που είναι ένα πολύ ελαφρύ και υγιεινό πιάτο. Κάνω μια καταπληκτική μους σοκολάτας που είναι μακροβιοτικό γλυκό αφού δεν περιέχει γάλα, ζάχαρη και αβγά, παρά μόνο γάλα καρύδας και bitter σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Είναι πολύ ωραίο στη γεύση και υγιεινό. Μαγειρεύω τα πάντα, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω τα βαριά και ανθυγιεινά φαγητά, αυτά που είναι νόστιμα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε. Αν βρίσκομαι κάπου έξω θα φάω, αλλά δεν θα το μαγειρέψω στο σπίτι. Επίσης αποφεύγω τα τηγανιτά. Προτιμώ τις τροφές σε άλλες μορφές παρασκευής γιατί το τηγάνισμα δημιουργεί καρκινογόνες ουσίες.

Τώρα που είναι καλοκαίρι, πόση ώρα κάνεις προπόνηση;

Όταν είμαι στη Χαλκιδική, στη Σάνη, παίζω τρεις ώρες, τουλάχιστον, beach volley. Έχω χτυπήσει και εφτάωρο, αλλά φέτος δεν την είχα τη χαρά ακόμη. Αυτό το καλοκαίρι έχουμε κερδίσει ήδη τέσσερα μετάλλια.

Είσαι από τους τύπους των αθλητών που θέλουν να κερδίζουν ακόμη και στην προπόνηση;

Καθόλου. Είμαι από τους τύπους των αθλητών που θέλει τελειώνοντας αυτό που έχει κάνει, είτε είναι προπόνηση, είτε αγώνας, να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Αν για κάποιο λόγο, δεν έπαιξε καλά ο συμπαίκτης μου, δεν θα με πειράξει καθόλου. Με πειράζει όταν δεν δίνω εγώ αυτό που μπορώ να δώσω. Ακόμη και όταν έχω κερδίσει. Όταν έχω κερδίσει, αλλά δεν έχω παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές μου, δεν χαίρομαι, στεναχωριέμαι.

Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος και σκοπός ζωής;

Να κάνουμε το πέρασμά μας να αξίζει. Από κάθε άποψη.

Και είσαι ευχαριστημένη;

Το πρώτο σημαντικό είναι να βρεις για ποιο λόγο είσαι σε αυτή τη ζωή και το δεύτερο να μπορείς να το επιτελέσεις. Νομίζω πως είμαι κοντά και στα δύο. Νομίζω.


Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved