Οι ηθοποιοί που... ξέχασαν το σωματείο τους και την αλληλεγγύη
Showbiz

Οι ηθοποιοί που... ξέχασαν το σωματείο τους και την αλληλεγγύη

Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους και το μόνο σίγουρο είναι ότι η αλληλεγγύη είναι μια αρετή που μπορεί να βοηθήσει και να σώσει. 

Ωστόσο η… αρετή αυτή έχει ξεχαστεί από μερικούς ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν διαγραφεί από το ΤΑΣΕΗ για λόγους αμέλειας και αδιαφορίας απέναντι στο σωματείο και τις υποχρεώσεις τους.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στον Αλκίνοο Μπουνιά, εκπέμπει SOS για τη σωτηρία του και καλεί όλους τους συναδέλφους που έχουν διαγραφεί να κάνουν και πάλι εγγραφή. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Με την ετήσια συνδρομή τους, που είναι 30 ευρώ, βοηθούν στο να λυθούν πολλά από τα προβλήματα των καλλιτεχνών που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από την κρίση».

Η Μάρθα Καραγιάννη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Ρένια Λουιζίδου, η Μπέσσυ Μάλφα, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ακόμη και ο παλιός καλός ηθοποιός Βαγγέλης Βουλγαρίδης (με δική του επιλογή έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας) είναι μερικοί από τους, ας το πούμε, «καλοπληρωτές» του ΤΑΣΕΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αρχεία του Ταμείου.

Στην αντίπερα όχθη -των «αδιάφορων» και «αμελών»- συγκαταλέγονται η η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Τόνυ Δημητρίου, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Μιχάλης Μητρούσης, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Μαρίνα Ψάλτη, η Έρση Μαλικένζου, ο Θάνος Καληώρας, η Τζέση Παπουτσή, ο Γιώργος Πάντζας.

«Το να πληρώνεις τη συνδρομή σου στο ταμείο είναι κάτι σαν κοινωνική προσφορά, όταν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία των ηθοποιών που όχι μόνο δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα αλλά διαθέτουν κάποια χρήματα. Και το λέω "προσφορά", γιατί με αυτά τα χρήματα βοηθάς ανήμπορους συναδέλφους σου» λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας στην καθημερινή εφημερίδα και προσθέτει: «Το ταμείο μας κινδυνεύει, δεν υπάρχουν χρήματα και οι ανάγκες των ηθοποιών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά είναι πάρα πολλές. Καλώ όλους τους συναδέλφους που έχουν διαγραφεί -κι αυτό συμβαίνει όταν έχεις να πληρώσεις τη συνδρομή σου πάνω από πέντε χρόνια- να ξαναγραφτούν.

Μάλιστα όσοι έχουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη πάνω από δέκα χρόνια τους χαρίζουμε τα... χρέη τους και ξεκινάμε από την αρχή. Σε όσους χρωστάνε από δύο έως πέντε χρόνια κάνουμε έκπτωση 50% και σε εκείνους που χρωστάνε πέντε έως δέκα χρόνια η έκπτωση είναι 30%».

Επίσης ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ δεν κρύβει το παράπονό του για τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Χαρδαβέλλα, που κάνουν ψυχαγωγικές εκπομπές με την παρουσία πολλών ηθοποιών. Ο λόγος; «Πάρα πολλές φορές έχουμε ζητήσει και από τους δύο να κάνουν μία εκπομπή με σκοπό να μιλήσουμε για τα θέματα του ΤΑΣΕΗ και μας έχουν γυρίσει την πλάτη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved