Κωνσταντίνος Καζάκος: «Η Ευρώπη όλη είναι ψιλοφασίζουσα»

Κωνσταντίνος Καζάκος: «Η Ευρώπη όλη είναι ψιλοφασίζουσα»

Πώς διαχειρίζεται τον χρόνο του ο Κωνσταντίνος Καζάκος έχοντας κάθε εβδομάδα να κάνει το ταξίδι Αθήνα-Κύπρος;

«Είναι αναγκαίο κακό, οπότε πολύ γρήγορα το συνηθίζεις. Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε και λίγο της γύρας, είμαστε συνηθισμένοι στα ταξίδια και στο να αλλάζουμε εικόνες, παραστάσεις και συνεργάτες. Είναι μέσα στο αίμα μας και αυτή η διαρκής κίνηση μας κρατάει νέους. Δεν μένουμε ποτέ στάσιμοι» τόνισε στο 7 Μέρες TV.

-Τι άλλο θα κάνεις το χειμώνα;

«Θα κάνουμε στο «Καρέζη» μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για τον "Πλούτο- του Αριστοφάνη, σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τραγούδια τα οποία θα ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα. Πρόκειται για μια πολύ ωραία δουλειά, η οποία θα παίζεται τις πρωινές ώρες, ενώ για βραδινή παράσταση ό,τι προγραμματιστεί θα είναι από τον Ιανουάριο και μετά»

-Πώς αισθάνεσαι με όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και τη στάση που έχουν οι χώρες της απέναντι στους πρόσφυγες;

«Δυστυχώς, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η Ευρώπη όλη είναι ψιλοφασίζουσα. Όταν, λοιπόν, η Ευρώπη είναι στα μαύρα της τα χάλια γιατί θα πρέπει να είμαστε κι εμείς μέσα; Δεν το καταλαβαίνω. Η Ευρώπη δεν είναι η ιδεατή που έχουμε στο κεφάλι μας. Σαφώς και υπάρχουν και προοδευτικοί άνθρωποι, αλλά προς το παρόν υπερισχύουν οι δυνάμεις που μας πάνε όλους προς τα πίσω. Νομίζω, δε, ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη, αλλά, αν συνεχίσουμε έτσι, πολύ σύντομα θα τα δούμε»