Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Ήρθε η ώρα να πληρώσουµε το ταµείο της ξιπασιάς κάποιων»
Showbiz

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Ήρθε η ώρα να πληρώσουµε το ταµείο της ξιπασιάς κάποιων»

Για το πόσο επίκαιρο είναι το έργο Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου μιλάνε οι πρωταγωνιστές του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Γιάννης Μπέζος...

«Πρόκειται για µια αριστουργηµατική κωµωδία του Μολιέρου, που µε τη διασκευή και τη σκηνοθετική µου µατιά µεταφέρεται στο σήµερα για να καταδείξει τη διαχρονικότητά του» λέει ο Γιάννης Μπέζος και συνεχίζει: «Ο Ιορδάνης, που παίζω εγώ, τα έχει όλα και θα µπορούσε να είναι ευχαριστηµένος, αλλά έχει... προσβληθεί από µια τροµερή ασθένεια: τη µεγαλοµανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ’ αυτό που πραγµατικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, µαϊµουδίζει συµπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, µιµείται ένα life style που τον ρεζιλεύει και πληρώνει το «ψώνιο» του. Σου θυµίζει κάτι αυτό στην εποχή που πληρώνουµε τη µεγαλοµανία πολιτικών κι όχι µόνο, αλλά και τη γελοιότητα του life style;»

Α. Παπαχαραλάµπους: «Είναι τροµερό το πόσο αφορά το σήµερα το έργο του Μολιέρου, που ήρθε η ώρα να πληρώσουµε το ταµείο της ξιπασιάς κάποιων και που υπάρχουν ακόµα άνθρωποι που προσπαθούν να µας πείσουν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι κι ας έχουν πέσει οι µάσκες...»

Γ. Μπέζος: «Το έργο προσφέρει γέλιο µέχρι δακρύων, αλλά και προβληµατισµό για το ότι έγιναν λάθη: αντικαταστήσαµε τις αληθινές, τις µεγάλες αξίες µε γελοιότητες και ανοησίες του «φαίνεσθαι». Να δούµε την αλήθεια για να φανεί φως, αυτό λέει το έργο! Να µην αφηνόµαστε στην πλάνη του τίποτα. Και να µένουµε µακριά από την αρχοµανία και την αλαζονεία, η οποία έχει καταστρέψει πολλούς».

Κάποιοι υποστήριξαν πως την αλαζονεία τους πλήρωσαν και η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρουφάκης...

Γ. Μπέζος: «Είναι οι µόνοι; Βγήκαν προς τα έξω κι έχασαν το µέτρο. Είναι εύκολο να πέσεις σε τέτοια λούµπα. «∆είχνεσαι» και παθαίνεις µια αλαζονεία τροµερή. Μα πηγαίνεις ως υπουργός στον πρόεδρο της κυβερνήσεως «ξεβράκωτος»; Είναι σαν να πάω εγώ στο γραφείο του διευθυντή του Εθνικού, Στάθη Λιβαθινού, µε... µαγιό! ∆εν είναι σοβαρά πράγµατα αυτά. ∆εν είναι προσβολή στο πρόσωπο, είναι προσβολή στον θεσµό. Πρέπει να καταλαβαίνουµε πού πατάµε και βρισκόµαστε...»

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved