Νίκος Ορφανός: «Ακόμα χρωστάω το πολιτικό γραφείο που έστησα από την τσέπη μου»
Showbiz

Νίκος Ορφανός: «Ακόμα χρωστάω το πολιτικό γραφείο που έστησα από την τσέπη μου»

O Νίκος Ορφανός είχε θέσει υποψηφιότητα αλλά δεν μπήκε στην Βουλή. Στεναχωρήθηκε;

«Στενοχωρήθηκα, αλλά δεν τα έβαψα και μούρα, γιατί το ξέρεις ότι αυτό το παιχνίδι έχει απρόοπτα. Σε αυτή τη χώρα εντέλει τα πάντα είναι λαχείο, οπότε μπαίνεις με την προ-οπτική να χάσεις, όχι πάντως από δική σου υπαιτιότητα. Κατά κανόνα, πρέπει να είσαι φιλότιμος, να δουλεύεις, να κάνεις το καλύτερο δυνατό, να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τους συνεργάτες σου, τον εαυτό σου και τις αρχές σου. Από εκεί και πέρα, πώς να παλέψεις έναν εκλογικό νόμο που έχει φτιαχτεί από παλαβά μυαλά, που λειτουργεί με έναν τελείως απρόβλεπτο τρόπο; Όταν το ίδιο το κόμμα σου πέφτει, ό,τι και να κάνεις εσύ, όσο καλά και να πας, δεν μπορείς να το σηκώσεις στον ώμο ίσου ολομόναχος, όταν δεν γίνεται ομαδική δουλειά στην περιφέρεια και την τοπική κοινωνία» τόνισε στο Secret.

-Τι πιστεύετε ότι έφταιξε και δεν πήγε καλά το «Ποτάμι»;

«Είναι μια σειρά πραγμάτων που δεν χειριστήκαμε σωστά, όπως έπρεπε. Τώρα τρέχει και ο προσυνεδριακός διάλογος, που θα κορυφωθεί σε ένα τριήμερο συνέδριο τον Δεκέμβριο. Είναι μια πολύτιμη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την ύπαρξη μας ως κινήματος, γιατί, παρότι εμείς θεωρούμε ότι το μήνυμα μας αφορά τον κόσμο, εκείνος δεν ανταποκρίνεται όσο θα περιμέναμε. Υπάρχει ένα χάσμα εκεί, το οποίο δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε. Προσπάθησαν να μας συκοφαντήσουν και έως έναν βαθμό τα κατάφεραν. Γιατί δεν ήμασταν όσο λαϊκοί θέλαμε και δεν κατεβήκαμε στους δρόμους, ώστε να αποκτήσουμε πρόσωπο στην κοινωνία. Πολλά μπορεί να είναι. Οφείλαμε να υπάρξουμε περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών. Εμείς κάπου κάναμε λάθος.»

-Έχετε σκοπό να ασχοληθείτε ξανά με την πολιτική;

«Άγνωστο το μέλλον. Εγώ αυτή τπ στιγμή ξαναγυρίζω στη δουλειά μου. Δεν την άφησα εντελώς. Όλα θα εξαρτηθούν από τη φάση της ζωής στην οποία θα βρίσκομαι, πότε θα γίνουν εκλογές κ.τ.λ. Παραμένω στο «Ποτάμι», παραμένω ενεργός πολίτης, αλλά το πώς θα γίνει δεν είναι μια απόφαση προσωπική. Δεν είμαι μόνος μου, έχω την οικογένεια μου. Φυσικά δεν μετανιώνω, γιατί ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Μπήκα φτωχός και βγαίνω κυριολεκτικά φτωχότερος. Ακόμα χρωστάω το πολιτικό γραφείο που έστησα από την τσέπη μου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved