Πάνος Κιάμος: «Στις τρικλοποδιές δεν κοιτάζω τα πόδια, αλλά το πώς θα σηκωθώ»
Showbiz

Πάνος Κιάμος: «Στις τρικλοποδιές δεν κοιτάζω τα πόδια, αλλά το πώς θα σηκωθώ»

Ο Πάνος Κιάμος μιλά για την οικογένειά του και… όχι μόνο. 

«Εχω μία αδελφή. Μεγαλώσαμε σε μια οικογένεια που δεν στερήθηκε κάτι, αλλά δεν είχε το επιπλέον. Μάθαμε από το σπίτι μας ότι, για να έχεις, πρέπει να δουλέψεις» τόνισε στο ΕΓΩ.

-Έτσι μαθαίνεις να εκτιμάς τα χρήματα;

«Φυσικά. Και μαθαίνεις να μην τα υπολογίζεις. Δεν σε νοιάζει στην τελική αν τα χάσεις. Δεν βολεύτηκες ποτέ στην επιτυχία σου; Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι δεν βολευόμαστε στην επιτυχία μας. Αν κοιμάσαι στο πάτωμα και σου δώσουν ένα κρεβάτι, θα βολευτείς. Τι θα κάνεις;»

-Γεννιούνται νέες ανάγκες όταν βγάζεις καλό μεροκάματο;

«Φυσικά. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του αχάριστος. Ποιος έχει μείνει με το πρώτο αυτοκίνητο της ζωής του; Κανένας. Η μουσική γιατί έχει πληγεί; Γιατί δεν πηγαίνουν οι άνθρωποι στο γήπεδο; Επειδή δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο. Έτσι γίνεται και με τη μουσική. Φταίμε εμείς που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στη μουσική.»

-Μήπως επειδή γράφονται «κατά συνθήκη» τραγούδια που εξυπηρετούν τις εκάστοτε μόδες;

«Όχι. Κανείς δεν κάνει τραγούδια για το πρόσκαιρο σουξέ. Ο καθένας θα ήθελε να γράφει και να λέει μεγάλα τραγούδια. Αλλά αυτά δεν βγαίνουν συχνά.»

-Τι κάνει ένα τραγούδι... μεγάλο;

«Δεν υπάρχει συνταγή. Ποιος είπε ότι τα ίδια τραγούδια που χαρακτηρίζουμε εμείς σήμερα «διαχρονικές μεγάλες επιτυχίες» δεν τα αποκαλούσαν στην εποχή τους «εφήμερα σουξέ»; Η διάρκεια και η αντοχή στο χρόνο κάνουν ένα τραγούδι μεγάλο. Σε 15 χρόνια όλα αυτά που θεωρούμε σήμερα «φτηνοτράγουδα» μπορεί να αποδειχτούν μεγάλα.»

-Ένα πρόβλημα στη δουλειά ή μια «χλιαρή» μέρα θα επηρεάσει τη συμπεριφορά σου στο σπίτι;

«Ναι. Θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν συμβαίνει. Νομίζω ότι σε οποιαδήποτε δουλειά, μια άσχημη μέρα μεταφέρεται παντού. Γι' αυτό ο κόσμος δεν έχει διάθεση. Γιατί έχει προβλήματα, κυρίως ατή δουλειά, και τα μεταφέρει παντού: και στις σχέσεις του, και στον καφέ του, και στον τρόπο που διασκεδάζει και συμπεριφέρεται.»

-«Κακοθελητές» έχουν υπάρξει γύρω σου;

«Και υπάρχουν ακόμη. Αντί να συναγωνίζονται, ανταγωνίζονται. Μπαίνεις, είτε το θέλεις είτε όχι, σε διαδικασία ανταγωνισμού.»

- Βγάζεις νύχια;

«Δεν είμαι εκδικητικός. Στις τρικλοποδιές δεν κοιτάζω τα πόδια, αλλά το πώς θα σηκωθώ»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved