«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Τσάκωνας
Showbiz

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Τσάκωνας

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο αγαπημένος ηθοποιός των βιντεοταινιών των '80s Κώστας Τσάκωνας «έφυγε» αργά χθες βράδυ  από τη ζωή. Οι άνθρωποι που ήταν κοντά του λένε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, αντιμετώπιζε ακόμη και την ασθένειά του με χιούμορ...

Στα 72 του χρόνια (12/10/1943) ταξίδεψε χθες αργά το βράδυ για τη γειτονιά των αγγέλων ένας από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς του.

Ο Κώστας Τσάκωνας έδινε για αρκετό καιρό μάχη με τον καρκίνο ενώ αντιμετώπιζε και άλλα σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Τον τελευταίο μήνα, δε νοσηλευόταν σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως δεν το βάζει εύκολα κάτω, αφού η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο ήταν όταν γεννήθηκε, μόλις επτά μηνών και τότε κατάφερε να ζήσει.

Η ζωή του Κώστα Τσάκωνα δεν ήταν εύκολη, αφού έπρεπε να φροντίζει τον αδελφό του με νοητική στέρηση, αλλά και την αδελφή του που είχε επιληψία. Μάλιστα, είχε πάθει τρία ατυχήματα με το μηχανάκι του, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του. Σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, δεν ήταν σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Και αυτό ήταν το μεγάλο του παράπονο και η επιθυμία του. Να ανεβεί στη σκηνή να παίξει και να πάρει το χειροκρότημα του κόσμου, όπως παλιά. Όμως περνούσε πολύ δύσκολα. Τα προβλήματα αυτά και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον είχαν οδηγήσει μάλιστα, να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.

Ο Κώστας Τσάκωνας φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα…».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved