Η οδός της Χάρις Αλεξίου
Showbiz

Η οδός της Χάρις Αλεξίου

«Ινσαλάχ, η φιλία να δένει τους λαούς μας για πάντα!» Η Χάρις Αλεξίου, με την καρδιά να φτερουγίζει στο στήθος της, ξεκίνησε την ομιλία της στην τουρκική γλώσσα. Είχε τρακ, αλλά τα δυνατά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου, όταν την άκουσαν να τους μιλάει στη γλώσσα τους, το παραμέρισαν και η τραγουδίστρια ένιωσε ακόμη πιο οικεία.

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στην Αθήνα, η δική μας Χαρούλα Αλεξίου από τη Σμύρνη της γειτονικής χώρας έστελνε τα δικά της μηνύματα. Ήταν η βραδιά που ο δήμαρχος του Γκαζί - Εμίρ (Σεβδίκιοϊ) Ιμπραήμ Χαλίλ Σενόλ τίμησε τη δημοφιλή Ελληνίδα ερμηνεύτρια δίνοντας σε μια λεωφόρο της πόλης το όνομα «Haris Aleksiou Caddesi» (λεωφόρος φιλίας Χάρις Αλεξίου). Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων, η Χαρούλα διέσχισε τη μεγάλη λεωφόρο και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αυτό που της συνέβη εκείνο το βράδυ. Τόσο μεγάλη ήταν η συγκίνησή της!

«Σ’ αυτόν τον τόπο γεννήθηκαν ο παππούς μου Γιάννης Σαρρής και η γιαγιά μου Κατίνα Κωνσταντζόγλου. Αυτό που άκουγα σαν παιδί ήταν το τραγούδι τους, γεμάτο πόνο για τον χαμό της ομορφιάς του τόπου που τους γέννησε: της Σμύρνης. Κι όταν το δάκρυ τους έδινε το χέρι στο κέφι, σηκωνόντουσαν οι γυναίκες για χορό κι αναστέναζαν οι άντρες λέγοντας: “Αχ, εσείς οι Σμυρνιές, διόλου κάλτσα είσαστε!” Οταν ακούω τον καρσιλαμά, θέλω να σηκωθώ να τον χορέψω. Στον αμανέ γεμίζουν τα μάτια μου δάκρυα και βγαίνει ένα “ούφου” από μέσα μου» είπε συγκινημένη, μεταξύ των άλλων, η Χαρούλα, με λίγα τουρκικά και περισσότερα ελληνικά.

«Οταν πληροφορήθηκα την επιθυμία του δήμου, αναρωτήθηκα: «Γιατί, τι έκανα; Από τη μια η χαρά και από την άλλη το γιατί. Ησύχασα, όταν σκέφτηκα: Το τραγούδι μου! Το τραγούδι τους! Αυτό με έστειλε εδώ να δεχτώ αυτή την τιμή» εκμυστηρεύτηκε η τραγουδίστρια.

Η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα τιμήθηκε για την προσφορά της και για τη μικρασιατική καταγωγή της. Εξάλλου στην Τουρκία δεν ξέχασαν ποτέ τη βοήθεια που τους πρόσφερε με τις συναυλίες της στον μεγάλο σεισμό. Τρεις ημέρες παρέμεινε στη Σμύρνη η Χαρούλα. Δεν της έκανε καρδιά να φύγει. Αποχαιρέτησε τους φίλους της με δάκρυα στα μάτια και τους υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα.

Πηγή:Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved