Τσαλταμπάσης: «Δεν ξεχωρίζω τον άνθρωπο ανάλογα με την κοινωνική του τάξη»
Showbiz

Τσαλταμπάσης: «Δεν ξεχωρίζω τον άνθρωπο ανάλογα με την κοινωνική του τάξη»

Η πίστη του στον Θεό, ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και η ματαιότητα... Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης αναλύει την πηγαία ηθική του στο People...

Πιστεύεις στον Θεό;

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως ερχόμαστε στη ζωή, νιώθουμε όσα νιώθουμε, κάνουμε αυτά που κάνουμε, χωρίς να υπάρχει κάτι από πίσω. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή τη ματαιότητα των πραγμάτων. Και δε θέλω. Νιώθω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως κάτι που δεν μπορούμε να το συλλάβουμε και είναι πάνω από εμάς. Αν αυτό ονομάζεται φύση ή Θεός, τότε, ναι, θα έλεγα πως έχω μια πίστη. Απλά, όταν λέμε «Θεός», το μυαλό πηγαίνει σε κάτι συγκεκριμένο, το οποίο και δεν θα ήθελα να συγκεκριμενοποιήσω στο κεφάλι μου. Επειδή είμαι και της λογικής, δυσκολεύομαι να συγκεκριμενοποιώ τέτοιες έννοιες. Πάντως, δεν είμαι ούτε άθεος, ούτε μηδενιστής».

Ακολουθείς ως φιλοσοφία ζωής ένα δικό σου κανόνα ηθικής;

«Έχω μια πηγαία ηθική και καλοσύνη. Μάλιστα, ο Ιώβ λέει: «Πρέπει να κάνω πράγματα επειδή φοβάμαι μην τυχόν με τιμωρήσει ο Θεός; Τα κάνω πρώτα γιατί τα νιώθω». Θα σεβαστώ ακριβώς το ίδιο από τον πιο ισχυρό άνθρωπο, μέχρι αυτόν που πουλά χαρτομάντιλα στα φανάρια. Δεν το κάνω από θέμα θρησκείας, έτσι νιώθω. Δεν ξεχωρίζω τον άνθρωπο ανάλογα με την κοινωνική του τάξη ή την οικονομική του κατάσταση».

Αυτή η ηθικότητα προέρχεται από την ανατροφή των γονιών σου;

«Θεωρώ πως το περιβάλλον είναι πάνω από το DNA. Υπάρχει ένα 10% που είναι ισχυρό στο χαρακτήρα και προέρχεται από το DNA. Το υπόλοιπο έχει να κάνει με το περιβάλλον, όπου μεγαλώνεις. Και οι γονείς μου βλέπουν τα πράγματα όπως εγώ”.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved