Showbiz

Οργισμένο ξέσπασμα του Καλαθά

Ο Στέλιος Καλαθάς, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο τον ανάπηρου πατέρα του, μιλά για την αναλγησία κράτους και πολιτών απέναντι στα ΑμεΑ.

«Μόνο στα λόγια είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Σε ό,η αφορά τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του ένας άνθρωπος με αναπηρία είμαστε παγερά αδιάφοροι. Ο καθένας παρκάρει όπου βρει, χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρχει εκεί μπάρα νια αναπήρους ή ότι δεν θα μπορεί να περάσει από το σημείο ένας τυφλός» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.

Όπως καταγγέλλει, δεν υπάρχουν γενικότερα υποδομές στη χώρα μας για τους ανθρώπους με αναπηρία. «Ο πατέρας μου έπαθε γάγγραινα. Έφραξαν οι αρτηρίες του επειδή κάπνιζε πολύ και του έκοψαν το πόδι. Ήταν δύσκολο. Εύχομαι ούτε ο εχθρός μου να μην το ζήσει αυτό, γιατί ήταν και πάρα πολύ σκληρό. Αυτό που αντιμετώπισα τους τελευταίους μήνες ήταν η αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες. Να μην τύχει οε κανέναν εύχομαι, διότι για μένα ήταν ένα μεγάλο σοκ. Συνειδητοποιείς πόσα πράγματα που θεωρούσες εύκολα, όπως το να κατέβει ένας άνθρωπος από το ασανσέρ ή να βγει έξω για ν' αναπνεύσει λίγο αέρα, είναι τελικά πολύ δύσκολα γι αυτούς τους ανθρώπους».

Μέσα από αυτή την περιπέτεια ο Στέλιος δηλώνει ότι έγινε πιο ευαίσθητος, «θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο σεβαστικοί απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, γιατί είναι πιο αδύναμοι από μας» αναφέρει ο ηθοποιός, ο οποίος πέρα από την ενασχόληση του με την υποκριτική διδάσκει κιόλας τη βιωματική μέθοδο συναισθηματικής διαλεκτικής, που βραβεύτηκε το 2012 από την UNESCO. «Μέσα από αυτήν οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν σωστά τα συναισθήματα μας» εξηγεί.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved