Γιώργος Χωραφάς: «Ο κόσμος είναι φοβισμένος, σοκαρισμένος, οργισμένος»
Showbiz

Γιώργος Χωραφάς: «Ο κόσμος είναι φοβισμένος, σοκαρισμένος, οργισμένος»

Ο Γιώργος Χωραφάς που μένει μόνιμα στην Γαλλία μιλά για τις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και το πώς ένιωσε. 

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Θεωρώ ότι δεν είμαστε στο τέλος", θα βιώσουμε αντίστοιχες επιθέσεις. Δεν με εξέπληξε. Όλοι ξέρουμε ότι πάλι κάτι μπορεί να γίνει με τα δεδομένα που υπάρχουν. Πολλοί είπαν ότι οι εκτελεστές ήταν στρατιωτικά εκπαιδευμένοι. Εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο επαγγελματίες. Είχαν όπλα και χτύπησαν απλώς τους πολίτες. Αν ήταν οργανωμένοι, θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει όλους όσοι βρίσκονταν στο «Bataclan». Δεν υπήρχε ιδιαίτερη φύλαξη. Μπήκαν άνετα. Δεν τους έλεγξαν στην είσοδο. Δεν ήταν φοβερά οργανωμένοι, ήταν απλώς αποφασισμένοι να πεθάνουν και να σκοτώσουν αμάχους» τόνισε στο ΕΓΩ.

-Πώς είναι πια οι κάτοικοι της πόλης μετά το αιματηρό τρομοκρατικό γεγονός;

«Ο κόσμος είναι φοβισμένος, σοκαρισμένος, οργισμένος. Καθένας έχει μια δική του αντίδραση. Υπάρχουμε όμως και εκείνοι που αντιστεκόμαστε στο φόβο. Βγαίνουμε έξω, συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή, μαζευόμαστε στα σημεία όπου έγιναν οι επιθέσεις.»

- Ποιες θεωρείτε ότι θα είναι οι επιπτώσεις;

«Περιμένω να δω πώς θα αντιδράσουν συνολικά οι πολίτες, γιατί υπάρχουν οι εύκολοι στόχοι, ο φόβος να μπουν όλοι οι μουσουλμάνοι σε ένα «τσουβάλι», να επικρατήσει ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία απ' ό,τι πρίν και να οξυνθούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα ή η κοινωνία να δημιουργήσει μια καλύτερη σχέση, όχι μόνο με τους μουσουλμάνους, αλλά με όλους τους ανθρώπους, όλων των τάξεων και προελεύσεων.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved