Γιώργος Νανούρης: «Είναι από τις λίγες φορές που νιώθω πως το θέατρο έχει και μια άλλη αποστολή»
Showbiz

Γιώργος Νανούρης: «Είναι από τις λίγες φορές που νιώθω πως το θέατρο έχει και μια άλλη αποστολή»

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ζητήθηκε από τον Γιώργο Νανούρη να ανεβάσει ένα θεατρικό αναλόγιο για δύο μέρες στον Ιανό. 

Εκείνη την περίοδο είχε μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο Κατερίνα του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ. Το κείμενο μιλούσε για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Διαβάζοντας το θέμα που πραγματευόταν το βιβλίο, ο Γιώργος είχε μπροστά του το υλικό που σύντομα θα τον οδηγούσε σε μια μεγάλη επιτυχία. Πέρσι η παράσταση Κατερίνα ήταν sold out όλη τη σεζόν. Από τον Ιανό μεταφέρθηκε στο θέατρο Θησείον, οι δύο μέρες την εβδομάδα που παιζόταν η παράσταση έγιναν πέντε, ενώ πρόσφατα η Λένα Παπαληγούρα, που υποδύεται την Κατερίνα, κέρδισε το βραβείο κοινού του Αθηνοράματος.

«Χαίρομαι πάρα πολύ με όλο αυτό που έχει συμβεί με τη συγκεκριμένη παράσταση. Δεν το είχα φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου. Όμως, όλοι οι συντελεστές νιώθουμε διπλή ευθύνη, καθώς η παράσταση έχει αποκτήσει καλή φήμη και θέλουμε να αντεπεξέλθουμε σε όλα αυτά τα θετικά που ακούγονται. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να το απολαύσουμε και να το ευχαριστηθούμε και εμείς οι ίδιοι, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως η επιτυχία στο θέατρο δεν έρχεται σε κάθε παράσταση. Ζούμε σε δύσκολες και άγριες εποχές και η επιτυχία της παράστασης μου έδωσε την ελπίδα ότι τελικά γίνονται θαύματα. Για μας είναι ένα θαύμα αυτό που συνέβη. Αφού έγινε σε μένα, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε» τόνισε στο People.

Όσο για την επιλογή της πρωταγωνίστριας, ο Γιώργος συμβουλεύτηκε μονάχα το ένστικτό του. Κατά την ανάγνωση του βιβλίου πέρασαν από μπροστά του σαν ταινία τα διαπεραστικά καταγάλανα μάτια της Λένας Παπαληγούρα και, χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν σίγουρος πως στο πρόσωπό της βρήκε την ιδανική Κατερίνα. Όταν αποφάσισα να κάνω την παράσταση, είχα βγει από μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου και αποφάσισα πως στην επόμενη δουλειά μου θα άκουγα μόνο το ένστικτό μου και δεν θα το λογόκρινα ούτε εγώ ο ίδιος. Καθώς διάβαζα το βιβλίο, είδα μπροστά μου τα μάτια της Λένας, χωρίς να σκέφτομαι ποια θέλω να υποδυθεί την Κατερίνα. Βρήκα το τηλέφωνό της και της έκανα την πρόταση. Ούτε τον Λόλεκ, ο οποίος παίζει μουσική στην παράσταση, γνώριζα. Άκουσα ένα τραγούδι του, το οποίο ταίριαζε απόλυτο στο έργο, και έψαξα να βρω το τηλέφωνό του. Ακολούθησα σε όλα το ένστικτό μου και δέσαμε μαγικά μεταξύ μας» ομολογεί.

Τι έχει κερδίσει ο ίδιος μέσα από την παράσταση; «Είναι από τις λίγες φορές που νιώθω πως το θέατρο έχει και μια άλλη αποστολή. Νιώθω χρήσιμος. Θυμάμαι ότι το καλοκαίρι, την εποχή που ήμασταν σε περιοδεία στη Λευκάδα, όταν τελείωσε η παράσταση, ήρθε μια κοπέλα, η οποία έκλαιγε με λυγμούς, και μας αγκάλιασε όλους μαζί. Έπειτα από μερικά λεπτά μάς εξομολογήθηκε πως η μητέρα της έπασχε από διπολική διαταραχή και τη βρήκε κρεμασμένη στο δωμάτιό της – ευτυχώς την πρόλαβε ζωντανή. Είχε κάνει όλη τη διαδρομή της Κατερίνας, αλλά την προλάβανε στο τσακ» αναφέρει ο Γιώργος συγκινημένος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved