Τζίμης Πανούσης: «Εµένα θεός µου είναι ο κόσµος»
Showbiz

Τζίμης Πανούσης: «Εµένα θεός µου είναι ο κόσµος»

Με αφορμή την πρεμιέρα των εμφανίσεών του, ο Τζίμης Πανούσης μιλάει για όλα, καυτηριάζει τα πάντα και σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας.

Η κριτική στην Αριστερά και το κοµµουνιστικό κόµµα αποτελεί µόνιµο θέµα στη σατιρική «ατζέντα» του. Με την Αριστερά στην κυβέρνηση, αισθάνεται σαν να έχουµε την αντιπροσωπεία ενός εργοστασίου που έχει κλείσει; τον ρωτάµε. «Αυτό είναι το µόνο θετικό, η Αριστερά υπηρετεί τον υπαρκτό σουρεαλισµό που βιώνουµε όλοι και νοµίζω ότι µε το κοµµατικό σύστηµα που έχουµε στην Ελλάδα, επειδή όλα τα κόµµατα χρηµατοδοτούνται από τους φόρους µας, θα πρέπει κάτι να αλλάξει, να χρηµατοδοτούνται από τους οπαδούς τους. ∆εν µπορώ να πληρώνω εγώ τη Χρυσή Αυγή και αυτό είναι ένα πολύ καλό ισοδύναµο για να κλείσουµε κάποιες τρύπες», λέει στη Real και συνεχίζει µε µια εθνική... αυτοκριτική. «Επειδή από µικρά παιδιά προσφωνούµε ο ένας τον άλλο µε την πιο γνωστή ελληνική λέξη ‘‘µαλ...’’, έχουµε µια αυτογνωσία ότι είµαστε αυτοϊκανοποιούµενος λαός, ανάδελφος. Επειδή αυτή η κατάσταση µας έχει γονατίσει, αυτό που κάνω συνοψίζεται στο “δεν θα µας τρελάνουν αυτοί, θα τους τρελάνουµε εµείς”. ∆ηλαδή, τώρα έχουµε δεύτερη φορά Αριστερά, περάσαµε στη δεύτερη φορά, πονέσαµε, η πρώτη φορά όλοι γνωρίζουµε ότι πονάει, τη δεύτερη φορά τουλάχιστον να κάτσουµε να το απολαύσουµε. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τα φόντα, το σχέδιό του είναι σε βάθος χρόνου η καταστροφή του καπιταλισµού. Γίνεται µια προλεταριοποίηση, καταστρέφεται η µεσαία τάξη που είναι κατά παράδοση αντιδραστική, γίνεται στοχοποίηση όλων, οπότε κάποια στιγµή θα έρθει η επανάσταση. Έχω εµπιστοσύνη στον Τσίπρα. Αυτό το "ρ" να µην είχε ο Τσίπρας στο επώνυµό του - αν είχε λίγο τσίπα θα πηγαίναµε λίγο καλύτερα».
Η κριτική στο σύστηµα, στην πολιτική και τα κόµµατα κουβαλάει άφθονο νερό στον... µύλο της σάτιρας του Τζίµη Πανούση, αφήνοντας στο απυρόβλητο το κοινό, τον κόσµο. «Μήπως χαϊδεύετε τα αυτιά του; Εµείς δεν ψηφίζουµε τους πολιτικούς που µετά βρίζουµε;», τον ρωτάµε. «Όχι, το ’χω τονίσει επανειληµµένα. Έχουµε πρωθυπουργική δικτατορία, ο εκλογικός νόµος το ’χει κάνει τηλεπαιχνίδι. Σας θυµίζω ότι το 1961 ήταν τέτοιος ο εκλογικός νόµος που βγήκε το δεύτερο κόµµα. Τώρα ο Τσίπρας κυβερνάει µε κάτω από 20%. ∆εν είναι δηµοκρατία αυτό το πράγµα. Ο κόσµος ξέρει, είναι σοφός. Εµένα είναι ο θεός µου ο κόσµος. Πραγµατικά, κάθε φορά µε εκπλήσσει θετικά. Και τώρα έχει καταλάβει, πριν από εµένα, ότι η Αριστερά θα καταστρέψει τον καπιταλισµό, τα capital controls είναι capitalism control, κοντρολάρισµα του καπιταλισµού και η καταστροφή του. Καθηµερινά βγαίνουµε όλοι µε τρόµο στο γραµµατοκιβώτιο να δούµε τι νέο φόρο θα έχουµε, υπάρχει µια θλίψη γενικώς, είναι δύσκολο, δεν ξέρω πώς θα το κάνουµε αυτό χιούµορ και κωµωδία, αλλά θα προσπαθήσουµε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved