Τζίμης Πανούσης: «Έχω τεράστιο άγχος κάθε φορά, εδώ και 40 χρόνια είναι σαν να βγαίνω πρώτη φορά»
Showbiz

Τζίμης Πανούσης: «Έχω τεράστιο άγχος κάθε φορά, εδώ και 40 χρόνια είναι σαν να βγαίνω πρώτη φορά»

Ο Τζίμης Πανούσης, δίνει πάντα το στίγµα της ανατρεπτικής του καλλιτεχνικής αισθητικής µε αφίσες που προκαλούν, µε ατάκες που γράφουν, µε φάρσες που παραµένουν αξεπέραστες και τρέφει την ανάγκη του για έκφραση χαρίζοντας στιγµές γέλιου και µαζικής «ψυχανάλυσης». Το ίδιο κάνει και τώρα που ξεκινάει εμφανίσεις με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες».

«Εµείς οι κωµικοί είµαστε κατά βάση καταθλιπτικά άτοµα και τώρα µε τη γενικευµένη κατάσταση είναι πιο δύσκολο, αλλά πάνω στη σκηνή γίνεται µια µεταµόρφωση και ο ρόλος ο δικός µου είναι να µπορέσουµε να περάσουµε καλά. Έχω τεράστιο άγχος κάθε φορά, εδώ και 40 χρόνια είναι σαν να βγαίνω πρώτη φορά, αλλά είναι δηµιουργικό το άγχος, σε λυτρώνει», αποκαλύπτει στη Real.
Γιατί, ενώ είναι απ’ αυτούς που «εφηύραν» το τρολάρισµα, δεν έχει παρουσία στα social media; «Θέλω να είµαι στις παρυφές, δεν µου αρέσει ούτε η τηλεόραση, δεν είµαι ούτε στο Facebook. Νοµίζω ότι πρέπει να ξεφύγουµε απ’ αυτά. Έχουµε αυτό το τσιπάκι, που είναι το έξυπνο τηλέφωνο, το οποίο καταλήγει να το κουβαλάει ένας ηλίθιος ιδιοκτήτης. Εµείς είµαστε του αναλογικού πολιτισµού και τώρα, µε τον ψηφιακό Αρµαγεδδώνα, είµαστε σε άµυνα και προσπαθούµε να είµαστε σαν αντίδοτο σ’ αυτή την τροµολαγνεία που επικρατεί. Είδαµε και µε τα τελευταία γεγονότα ότι τους αρέσει ο τρόµος, τον εµπορεύονται. Αυτό το πράγµα εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τροµοκρατία, µε τον τρόπο που την παρουσιάζουν, είναι πόλεµος. Έχει ξεκινήσει ο πόλεµος και γίνεται οπουδήποτε, γιατί είναι το µοναδικό όπλο που έχουν απ’ την άλλη πλευρά. Αυτό που συµβαίνει στη Συρία - η οποία ήταν µια υπέροχη χώρα µε πολιτισµό, έχω πάει, έχω και φίλους εκεί- όλα τα γεγονότα που βλέπουµε, θεωρώ ότι είναι άµυνα. ∆εν έχεις άλλον τρόπο απέναντι στις τεράστιες υπερδυνάµεις, µε τον τεράστιο εξοπλισµό που έχουν. Είναι στηµένο όλο αυτό το περί θρησκευτικών διαφορών. Τον πόλεµο τον κάνουν οι εξουσιαστές για καθαρά οικονοµικούς λόγους. Είναι θέµα δράσης-αντίδρασης και δυστυχώς θα ζήσουµε πολύ άγριες στιγµές. Κι εκεί είναι πολύ δύσκολος ο δικός µας ρόλος. ∆εν ξέρω αν θα µπορέσω αυτό το πράγµα να το κάνω αστείο, θα το προσπαθήσω», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved