Στέλιος Μάινας: «Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες αυτοπροστασίας του επαγγέλματος μας »
Showbiz

Στέλιος Μάινας: «Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες αυτοπροστασίας του επαγγέλματος μας »

Τελευταία οι ηθοποιοί έχουν αρχίσει να ξαναμιλούν πολιτικά δημοσίως. Για ένα διάστημα είχαμε ηθοποιούς που στην πλειονότητα τους δεν έλεγαν κάτι - για να μη δυσαρεστήσουν. 

«Οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι, έχουν ανάγκες. Απλώς βρίσκονται σε έναν δημόσιο χώρο και έχουν δημόσιο λόγο. Πρέπει να μετρούν ακριβώς τι θα λένε, γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν για πλάκα. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, κατά τα άλλα, τα επαγγέλματα. Εγώ προσωπικά δεν θα διάλεγα την πολιτική» τόνισε στα Παραπολιτικά ο Στέλιος Μάινας.

-Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αν-θρώπους που δεν είναι ηθοποιοί να παίζουν στο θέατρο ή στον κινηματογράφο. Ποια είναι η άποψη σας;

«Ξέρετε, αυτό συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα. Το δικό μας είναι πολύ ανοιχτό. Υπήρχαν άλλες εποχές, συντεχνιακές, κατά τις οποίες τα επαγγέλματα ήταν περιχαρακωμένα. Δεν ανήκουμε στην εποχή των συντεχνιών. Το δικό μας επάγγελμα μπορεί να το ασκεί οποιοσδήποτε. Αυτό εμένα με ενοχλεί στον βαθμό της απαξίωσης του επαγγέλματος μου. Οι επαγγελματίες σαφώς θα υπάρχουν πάντα, αλλά κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, αν εργαστεί, θα το κάνει εις βάρος των νεότερων συναδέλφων. Συντεχνιακή αντίληψη έχει υπάρξει για να προστατέψει τους αδύναμους και εκείνους που δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει «έξωθεν καλή μαρτυρία». Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες αυτοπροστασίας του επαγγέλματος μας. Να μην μπορεί ο καθένας να ανεβαίνει στη σκηνή. Αυτό συνέβη. Εγώ πρόλαβα τη λευκή κάρτα. Δεν μπορούσες ούτε να μιλήσεις, αν δεν είχες πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Και για να την έχεις, έπρεπε να έχεις πάει σε μια δραματική σχολή γιο τρία χρόνια.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved