Σάκης Ρουβάς: «Το θέμα ακριβώς είναι τι επιθυμούμε και ονειρευόμαστε για την κοινωνία μας…»
Showbiz

Σάκης Ρουβάς: «Το θέμα ακριβώς είναι τι επιθυμούμε και ονειρευόμαστε για την κοινωνία μας…»

Το περασμένο καλοκαίρι ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων η δημόσια τοποθέτηση του Σάκη Ρουβά υπέρ του «ναι» στο επικείμενο τότε δημοψήφισμα. Πώς την κρίνει πλέον εκ των υστέρων;

«Η εύκολη λύση θα ήταν να μη μιλήσω, να μην εκφραστώ. Έκρινα όμως ότι ήταν υποχρέωση μου να το κάνω, όπως και όλων μας. Το ένιωσα ως ανάγκη. Και πιστεύω πως μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο, μόνο αν όλοι εκφραζόμαστε, αν βάζουμε τα θέματα πάνω στο τραπέζι, γιατί μέσα από αυτήν τη ζύμωση θα μπορέσει να βγει ένα αποτέλεσμα. Αν αρχίσουμε να στερούμε ο ένας από τον άλλο το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, θα καταντήσουμε μια κοινωνία φοβική, φασιστική. Δεν έχει να κάνει με το αν οι σκέψεις ή οι απόψεις μας είναι σωστές ή λάθος, αλλά με την ανάγκη να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή, έναν κώδικα συνεννόησης. Και η πλειοψηφία ας αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να κατατεθούν, να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι σκέψεις, ώστε να προκύψει κάτι ολοκληρωμένο και σωστό» τόνισε στο ΕΓΩ.

-Το καλοκαίρι όμως η ελληνική κοινωνία διχάστηκε ως ένα βαθμό.

«Το θέμα ακριβώς είναι τι επιθυμούμε και ονειρευόμαστε για την κοινωνία μας. Θέλουμε να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος ή σε ένα φασιστικό καθεστώς. Δεν μπορούμε να δηλώνουμε υπέρμαχοι της δημοκρατίας απαγορεύοντας την ίδια στιγμή στους άλλους να εκφράζονται.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved