Λευτέρης Πανταζής: «Ένας πατέρας πρέπει να βλέπει μπροστά»

Λευτέρης Πανταζής: «Ένας πατέρας πρέπει να βλέπει μπροστά»

Είναι γνωστή η μεγάλη αδυναμία που έχει ο Λευτέρης Πανταζής στην κόρη του Κωνσταντίνα Μεταξά. Είναι πάντα δίπλα της, την στηρίζει στις επιλογές της και την καμαρώνει όσο τίποτα άλλο. 

-Ποιες γιορτές σας έχουν μείνει αξέχαστες...

Λ.Π. Όταν ήταν μωρό η Κωνσταντίνα και τέτοιες μέρες έκανε πάρτι στο σπίτι και ήμασταν όλη η οικογένεια μαζί.

-Κωνσταντίνα, μόλις γύρισες από την Αμερική... Θα ήθελες να μείνεις εκεί για πάντα;

Κ.Μ. Ναι, θα ήθελα. Αλλά μου λείπει η Ελλάδα και το ταμπεραμέντο μας, που μπορούμε όποια στιγμή θέλουμε να βγούμε έξω, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε...

-Αν σου πει η Κωνσταντίνα ότι θα μείνει μόνιμα έξω τι θα κάνεις;

Λ.Π. Θα τη βοηθήσω. Ένας πατέρας πρέπει να βλέπει μπροστά. Η Κωνσταντίνα θέλει να πετύχει στη ζωή της και να αποδείξει στους γονείς της και στον εαυτό της – σαν κι μένα που όταν ήμουν μικρός ήθελα να αποδείξω πράγματα στη μάνα μου και στον πατέρα μου.

-Μοιάζετε εσείς οι δύο;

Λ.Π. Στο πείσμα και στη φιλοδοξία. Η κόρη μου έχει καλή ψυχή, και δεν το λέω επειδή είναι παιδί μου. Είναι επαγγελματίας, δεν θέλει να στήνει ανθρώπους για να μην την στήνουν κιόλας!

-Έχεις πάρει ποτέ κάποιον τηλέφωνο για την Κωνσταντίνα;

Λ.Π. Όταν πήρα, αυτός τελικά ήδη της είχε δώσει τη δουλειά και μου λέει: «Δεν σε έχει ανάγκη η κόρη σου, άξιζε και την πήραμε»! Με τάπωσε!

-Έχετε τσακωθεί γιατί χρησιμοποίησες τις γνωριμίες σου για να τη διευκολύνεις σε δουλειά;

Κ.Μ. Ναι, αλλά με τη καλή έννοια... Και του λέω «άσε με μπαμπά να σου αποδείξω ότι δεν χρειάζεται»...

Λ.Π. Εγώ είμαι αντίθετος, γιατί εάν υπάρχει πρόβλημα μόλις λέω το όνομά μου λύνεται ως διά μαγείας. Τόσα χρόνια στη δουλειά με αγαπάει ο κόσμος. Δεν είναι κακό να τους πει ότι «είναι η κόρη μου»... Την βλέπουν με άλλο μάτι.

-Εκνευρίζεσαι που υπάρχει αυτή η προστασία;

Κ.Μ. Όχι γιατί έχω και τους δύο γονείς μου που με προστατεύουν αλλά με ένα μέτρο, μου έχουν εμπιστοσύνη και με αφήνουν να κάνω πράγματα.

Λ.Π. Έχει την γνώμη της, τη συζητάμε, πολλές φορές με ρωτάει πώς ξέρω αυτό ή εκείνο. Άμα μιλήσεις μαζί της και της δώσεις να καταλάβει γιατί της απαγορεύεις ή της υπαγορεύεις κάτι με καλό τρόπο, το καταλαβαίνει. Άμα δεν το συζητήσεις όπως πρέπει, θα σε κοντράρει...

Πηγή: You