Ν. Τσαλίκη: «Στις µέρες µας σπανίζουν οι υγιείς καλλιτέχνες, όπως και οι υγιείς άνθρωποι γενικότερα»
Showbiz

Ν. Τσαλίκη: «Στις µέρες µας σπανίζουν οι υγιείς καλλιτέχνες, όπως και οι υγιείς άνθρωποι γενικότερα»

Έναν μικρό απολογισμό μετά από 31 χρόνια καριέρας αλλά και τη βαθύτερη επιθυμία της εκφράζει η Ναταλία Τσαλίκη η οποία τονίζει πως σιχαίνεται τη δηθενιά.

Έπειτα από 31 χρόνια στη σκηνή, τι ζητάτε από τον εαυτό σας;

«Να µη χάσω τον ενθουσιασµό µου. Να είµαι διαρκώς ανήσυχη και να µην επαναπαύοµαι στις ευκολίες µου».

Τι σας ενθουσιάζει και τι σας κουράζει να βλέπετε στο σηµερινό ελληνικό θέατρο;

«Με ενοχλεί η δηθενιά και η φορεµένη µοντερνιά που είναι αρκετά διαδεδοµένη στις ηµέρες µας. Με κουράζει ό,τι δεν προκύπτει από µέσα µας φυσικά κι αβίαστα, ό,τι ξενόφερτο µιµούµαστε για να παραστήσουµε τους «προοδευτικούς». Και ενθουσιάζοµαι όταν αναγνωρίζω επί σκηνής την πραγµατική και ανενδοίαστη παιδικότητα ενός καλλιτέχνη, την προσπάθεια της γνήσιας έκθεσης και ό,τι αυτή συνεπάγεται».

Ποιο στοιχείο πρέπει να διαθέτει ένας συνάδελφός σας για να τον αισθανθείτε «οικογένειά» σας;

«Υγεία. Πράγµα δυσεύρετο σήµερα. Στις ηµέρες µας σπανίζουν οι υγιείς καλλιτέχνες, όπως και οι υγιείς άνθρωποι γενικότερα».

Έστω κι αν εξασκούν ένα καθ’ όλα «ψυχαναλυτικό» επάγγελµα;

«Αυτά είναι λανθασµένες θεωρίες. Κανένα επάγγελµα δεν είναι από µόνο του ικανό να σε βοηθήσει να ισορροπήσεις. Και η τέχνη δεν είναι φάρµακο για να σε συνεφέρει. Κανείς δεν λέει «παίρνω λίγη τέχνη για να γίνω καλά». Ίσα-ίσα που τσιγκλάει το εγώ σου και το µεγεθύνει. Ένας φιλόδοξος και εγωπαθής καλλιτέχνης που αρέσκεται στη δηµοσιότητα και τα παιχνίδια της, δύσκολα θα παραµείνει υγιής και καθαρός ως προς τις προθέσεις και το καλλιτεχνικό του όραµα».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved