Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Ο έρωτας με έχει κάνει πιο δημιουργικό»
Showbiz

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Ο έρωτας με έχει κάνει πιο δημιουργικό»

Για τον ρόλο που έχει παίξει ο έρωτας στη ζωή του μιλάει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ο οποίος δείχνει να έχει εντοπίσει τις διαφορές ανάμεσα στον έρωτα και την αγάπη.

«Ο έρωτας για εµένα είναι αφορµή. ∆εν χρειαζόµαστε αφορµή για να κάνουµε κάτι; Ε, αυτό είναι για εµένα ο έρωτας», είπε ο Χριστόφορος αυθόρµητα. Και συνέχισε εξηγώντας: «Ο έρωτας µπορεί να µε κάνει και καλύτερο και χειρότερο άνθρωπο. Σίγουρα µε έχει κάνει πιο δηµιουργικό. Πιστεύω ότι κρύβει και πολλές µαύρες τρύπες, πλευρές σκοτεινές, πόλεµο, σύγκρουση... Αλλά αν ξέρεις τι πραγµατικά θέλεις, νοµίζω ότι ο έρωτας µπορεί να αποβεί δηµιουργικός και όχι µόνο καταστροφικός. Αλλά κρύβει και τα δύο». Έχοντας διαχωρίσει τον έρωτα από την αγάπη, τόνισε στη real: «Ο έρωτας είναι τυφλός. ∆εν έχει καµία σχέση µε τη συνειδητότητα της αγάπης. Μην µπερδεύουµε όµως την αγάπη µε το βόλεµα, τη συνήθεια, την ανασφάλεια, µη βαπτίζουµε τον φόβο αγάπη. Αν καταφέρει ένας άνθρωπος από τον έρωτα να περάσει στην εκτίµηση και µετά στην αγάπη, έχει λάβει το µεγαλύτερο δώρο στη ζωή του».
Σύµφωνα µε τον Χριστόφορο, ένας έρωτας µπορεί να απογειώσει τον άνθρωπο: «Φυσικά και είναι ανώτερος ο έρωτας της πραγµατικότητας. Γιατί η κατάσταση στην οποία µπαίνουν οι άνθρωποι όταν είναι ερωτευµένοι είναι έξω από την πραγµατικότητα. Είναι µία κατάσταση ανώτερη, που περιέχει και πολύ σκληρά αλλά και πολύ γλυκά πράγµατα. Ο έρωτας είναι οξυγόνο στη ζωή του ανθρώπου. Είναι µία κατάσταση που δεν µπορεί να διαρκέσει για πάντα, γιατί δεν θα µπορούσαµε να ζήσουµε αν ήµασταν ερωτευµένοι όλη την ώρα, αλλά πιστεύω πως είναι πάντα πολύ κερδισµένος όποιος καταφέρνει και ερωτεύεται».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved