Ελληνίδα δημοσιογράφος αποκαλύπτει: «Μου έχουν πιάσει τον πισινό μέσα στη δουλειά»
Showbiz

Ελληνίδα δημοσιογράφος αποκαλύπτει: «Μου έχουν πιάσει τον πισινό μέσα στη δουλειά»

Είναι τελικά πιο εύκολη η επιβίωση και η ζωή για τους άνδρες στην Ελλάδα σε σχέση με τις γυναίκες; Ελληνίδα δημοσιογράφος εξιστορεί την… δική της εμπειρία. 

«Είναι σίγουρα πιο εύκολη. Το ερώτημα που μου θέτουν ακόμα και σήμερα στα blogs που γράφω είναι αν η γυναίκα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην καριέρα και τα παιδιά. Είναι πάρα πολύ άδικο αυτό, το 2016 να πρέπει να διαλέξει μια γυναίκα, ενώ οι άντρες κάνουν και καριέρα και παιδιά και κάποια κακομοίρα πάντα τραβάει το κουπί. Για τις γυναίκες ισχύει ότι άλλη καριέρα κάνεις χωρίς παιδιά κι άλλη με παιδιά. Το λέω γιατί το έχω ζήσει. Πάρα πολλές φίλες μου δεν έχουν παιδιά κι έχουν λαμπρές καριέρες. Δεν χρειάστηκε ποτέ δηλαδή να μην πάρουν μια θέση επειδή το μωρό τους ήταν 2 μηνών ή να κάνουν κάποια άλλη τέτοια θυσία Από την άλλη, όταν τα λες αυτά θεωρείσαι γκρινιάρα κι ότι υπερβάλλεις Ακόμα και οι δικοί μου μου λένε ότι υπερβάλλω και ότι είχα μια πολύ καλή καριέρα. Η ψυχή μου το ξέρει όμως» τόνισε στο ΟΚ η Μανίνα Ζουμπουλάκη.

-Σου έχει συμβεί να βρεθείς σε τέτοιο δίλημμα;

«Ναι. Είχαν υπάρξει προτάσεις και θέσεις σε περιοδικά που έπρεπε να αρνηθώ λόγω του ότι είχα μικρά παιδιά»

-Έχεις βιώσει ποτέ σεξισμό στην επαγγελματική σου πορεία;

«Άρχισα να δουλεύω τη δεκαετία του '80 σε έναν όμιλο που ήταν ανδροκρατούμενο μαγαζί. Υπήρχε σεξισμός αλλά εγώ κυκλοφορούσα σαν άντρας δεν το έπαιζα γυναίκα. Μιλούσα σαν άντρας, δούλευα σαν άντρας, θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή δεν είχα ούτε μία φούστα. Αλλά ναι, έχει συμβεί να μου πιάσει τον πισινό κάποιος και να κάνω ότι δεν το κατάλαβα κι όλα αυτά που συμβαίνουν στις γυναίκες όταν είναι νέες και φρέσκιες τα έχω ζήσει.»

-Έχεις δηλαδή ντυθεί άντρας όπως οι ηρωίδες σου;

«Ναι, είναι κομμάτι μου αυτή η αντρική μεταμφίεση και εξακολουθώ να τη μεταχειρίζομαι. Λέμε ότι δεν υπάρχουν τώρα διαχωρισμοί ειδικά στον δικό ,μας χώρο, τα media. Αναλογικά, όμως αν το ψάξεις θα δεις άντρες στις περισσότερη θέσεις εκτός από τα γυναικεία blogs και έντυπα, που οι άντρες τα θεωρούν υποδεέστερα και λένε «Ας μπει και μια γυναίκα εκεί, δεν πειράζει». Η γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα είναι όπως ο νέγρος στην Αμερική πριν από 20 χρόνια»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved