Φάνης Μουρατίδης: «Οι πρωταγωνιστές και οι δευτεραγωνιστές είναι σχετικές έννοιες»
Showbiz

Φάνης Μουρατίδης: «Οι πρωταγωνιστές και οι δευτεραγωνιστές είναι σχετικές έννοιες»

Τι σημαίνει "πρωταγωνιστής" για τον Φάνη Μουρατίδη;

Είσαι ο πρωταγωνιστής της παράστασης.

«Μοιάζει να είμαι. Σ' αυτά τα θέματα έχω ιδιαίτερη ψυχολογία, δεν πηγαίνω με τις συνταγές. Αισθάνομαι κι εγώ ένας άξονας, μαζί με τους άλλους άξονες, τους συμπαίκτες μου στη σκηνή, που μαζί θέλουμε ν' αφηγηθούμε μια ιστορία στο κοινό και να το κάνουμε να περάσει καλά. Οι πρωταγωνιστές και οι δευτεραγωνιστές είναι σχετικές έννοιες. Για μένα ισχύει πως οι παρέες γράφουν την ιστορία. Μ' αρέσει να βρίσκομαι σε δημιουργικές παρέες και, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, με τις επιλογές μου αυτό στηρίζω. Και ο κόσμος θέλει να παρακολουθεί θεάματα από ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι δουλεύουν με αίσθημα ευθύνης και γι' αυτό τους ακολουθεί με εμπιστοσύνη. Αυτό το αίσθημα ευθύνης, όσο μπορώ, δεν το προδίδω. Εκπλήσσομαι όταν μου λένε ότι είμαι ο πρωταγωνιστής, φαίνεται πως δεν έχουν προσέξει τη μέχρι τώρα διαδρομή μου».

Η δική μου τοποθέτηση είχε την έννοια πως θα περίμενε κανείς να δει τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους κεντρικούς ρόλους.

«Αυτό, λοιπόν, δείχνει το μέγεθος της γενναιοδωρίας αυτών των δυο ανθρώπων. Το πόσο ακομπλεξάριστοι είναι και το ότι βάζουν πάνω απ’ όλα την παράσταση. Θα έλεγα πως ο ρόλος μου είναι ο πιο αβανταδόρικος. Στο έργο δεν υπάρχουν δεύτεροι ρόλοι, αλλά ρόλοι που φέρνουν τη δράση, έτσι είναι η δομή του. Δεν έχει να κάνει καθόλου με πρώτους ρόλους, αλλά με το πώς βλέπει κάποιος την ουσία της δουλειάς».

ΠΗΓΗ: HELLO

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved