Όμηρος Πουλάκης: Πού υστερεί το ελληνικό θέατρο κατά τη γνώμη του;
Showbiz

Όμηρος Πουλάκης: Πού υστερεί το ελληνικό θέατρο κατά τη γνώμη του;

Ο Όμηρος Πουλάκης μίλησε για το πώς η οικονομική κρίση επηρέασε το επάγγελμα του ηθοποιού και εξομολογήθηκε τον μεγαλύτερο φόβο του.

Το επάγγελμα του ηθοποιού, τείνει να γίνει χόμπι, θαρρώ…..Υπάρχουν συνομήλικοί σας που εργάζονται σχεδόν δωρεάν σε μια αθηναϊκή παράσταση και δεν το παραδέχονται ούτε στον ίδιο τον εαυτό τους…..Αυτός είναι ο ορισμός του επαγγελματία καλλιτέχνη;

Κατά την γνώμη μου, δεν είναι αυτός. Είναι σημαντικό να υπερασπιζόμαστε και την εργασιακή και την επαγγελματική και την καλλιτεχνική υπόσταση της υποκριτικής. Και η υπεράσπιση αυτή, είναι ένα σύνθετο ζήτημα, με πολλές δυσκολίες και πολλές πτυχές, που αφορά οπωσδήποτε και όσους την εξασκούν.

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, σε ότι ζούμε το τελευταίο διάστημα;

Δεν θα ήθελα η προβολή μιας “σκοτεινής”, ας την πούμε έτσι, κοσμοθεώρησης να επαναφέρει την ματαιότητα ως αίσθηση και την αδράνεια ως αποτέλεσμα. Ούτε να αποτελέσουν οι δυσκολίες, αφορμή για καθίζηση και αδιαφορία, αλλά σπινθήρας και κίνητρο για ενεργητική συμμετοχή και δημιουργία.

Το ελληνικό θέατρο που υστερεί;

Υπάρχουν ορισμένα αναντίρρητα και γνωστά προβλήματα , τα οποία ήταν παρόντα και πριν τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια αφηρημένη αντίληψη για την έννοια της τέχνης σαν κάτι το θολά υψηλό, στρεβλά διασυνδεδεμένη με μια υποτιμητική αντίληψη για την έννοια της εργασίας σαν κατι το πεζό και χυδαίο. Εκεί εδράζεται σημαντικός αριθμός προβλημάτων, όπως για παράδειγμα η απλήρωτη και η καλοπληρωμένη εργασία , προβλήματα που αναφέρατε και εσείς, ως αυτονόητη συνθήκη.

Ταυτόχρονα υπάρχει ένα επίσης μείζον ζήτημα. Συμπεριφορές, απόψεις, καθώς και χρήση εργαλείων, που καλλιεργούν και οξύνουν εσωτερικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των παραστατικών τεχνών .

Αυτά τα δύο, αποτελούν κατά την γνώμη μου, βασικά πεδία από τα οποία προκύπτουν αγκυλώσεις, αναστολές, τριβές, που εντείνουν μια συνολική οπισθοδρόμηση. Και όσοι διατηρούν τα αντίστοιχα ηνία, στον βαθμό που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους παραπάνω τρόπους, είναι συνυπεύθυνοι για την κατασπατάληση του πλούσιου ταλέντου και των πολλών ικανοτήτων που διακρίνουν τους ανθρώπους στον προαναφερθέντα χώρο.

Πηγή:outnow

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved