Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Αυτό που νιώθω φέτος δεν το έχω ξανανιώσει»
Showbiz

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Αυτό που νιώθω φέτος δεν το έχω ξανανιώσει»

Έναν άκρως απαιτητικό ρόλο ερμηνεύει φέτος ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

- «Ιώβ»: Πώς πήρατε την απόφαση να παίξετε αυτόν τον μονόλογο; Είναι 7Ο πολύ απαιτητικά λεπτά;
«Ο «Ιώβ» είναι μία εμπειρία φέτος για εμένα. Έχουμε απίστευτη χημεία με τον σκηνοθέτη και όταν ανέλαβα τον χώρο ο πρώτοι που προσέγγισα ήταν ο Τσέζαρις Γκραουζίνις και κάποια στιγμή μου πρότεινε τον «Ιώβ». Δεν γνώριζα την ιστορία, είχα μόνο ακουστά την ιώβεια υπομονή. Θεώρησα ότι είναι κάτι πάρα πολύ κόντρα στην εικόνα που έχει ο κόσμος για εμένα, αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να εγκλωβίζεται στην εικόνα του, θεώρησα ότι πρέπει να το τολμήσω. Έτσι αφέθηκα και εμπιστεύτηκα το όνειρο του και δέχτηκα να πορευτούμε μαζί. Πλέον για εμένα δεν είναι μια απλή παράσταση, αλλά αποτελεί εμπειρία. Έχω ζήσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές στο θέατρο αυτά τα εννέα χρόνια που είμαι επαγγελματία, αλλά αυτό που νιώθω φέτος δεν το έχω ξανανιώσει. Στο θέατρο είτε μιλάς είτε όχι πρέπει να είσαι στο 100% στη σκηνή. Ήταν πρόκληση για εμένα ένα κείμενο που υπάρχει τρεις χιλιάδες χρόνια και είναι μέσα στα εκατό δημοφιλέστερα παγκοσμίου. Κάθε μέρα ανακαλύπτω κάτι καινούργιο αλλά ποτέ ακριβώς το κεντρικό μήνυμα και αυτό συμβαίνει με τα μεγάλα κείμενα: σου δίνουν τροφή για σκέψη χωρίς ποτέ να εξαντλούνται. Δεν με αφορά το θέατρο που δείχνει με το δάχτυλο τα μηνύματα, αλλά αυτό που λαμβάνει ξεχωριστά ο κάθε θεατής. Αν αυτό που φαντάστηκα με την κίνηση, το κορμί μου, το μυαλό μου, περνά κάποια μηνύματα, είμαι ικανοποιημένος».
- Ποια η σχέση σακ με τη θρησκεία με αφορμή τον ρόλο;
«Κάποια κείμενα επελέγησαν για να μπουν στην Παλαιά Διαθήκη, δεν γράφτηκαν εξ αρχής για την Παλαιά Διαθήκη. Άρα η θρησκεία επέλεξε και θρησκεία εννοώντας όχι μόνο πίστη θεολογικά, αλλά την πίστη και στον εαυτό μας. Εγώ έτσι τη μεταφράζω. Δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία όλα στην ύπαρξη μας, αυτή είναι η δική μου άποψη. Μου φαίνεται πολύ μαγικό για να είναι απλά ένα μηδέν. Να είναι το τώρα και τίποτα. Σαφώς και δεν μπορώ να εξηγήσω, γιατί αν μπορούσα δεν θα ήμουν άνθρωπος ή θα ήμουν βλάκας, γιατί είναι πάνω από τον άνθρωπο. Άρα μέσα από αυτό το κείμενο δεν μένουμε μόνο στη θρησκεία, ορθόδοξη ή μη, αλλά το έχουμε δουλέψει πιο φιλοσοφικά και υπαρξιακά. Βεβαίως έχει να κάνει με την πίστη, δεν είναι ένα μηδενιστικό κείμενο που τα αφορίζει όλα. Υπάρχει η πίστη σε κάτι που είναι στου καθενός το χέρι να φανταστεί».
- Έχετε ιώβεια υπομονή στη ζωή σα«;
«Πάρα πολύ, υπερβολικά πολύ! Πάντα είχα και όσο περνάνε τα χρόνια έχω περισσότερη αντί να κουράζομαι και να μου φεύγει. Δίνω πάντα άλλοθι στους ανθρώπους, ακόμα και στις αρνητικές τους πλευρές».
- Ποιοι οι στόχοι και τα όνειρα σας;
«Οι στόχοι μου είναι κάθε χρόνο να εκπλήσσω τον εαυτό μου όσον αφορά τη δουλειά. Ως καλλιτέχνης μου αρέσει η έκπληξη και η άνοδος, όχι η οικονομική ή η δημοφιλΐα, αλλά να ανεβαίνω ένα σκαλί πιο ψηλά, η εσωτερική-προσωπική μου εξέλιξη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved