Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν έφτασα ποτέ στην οικονομική καταστροφή»
Showbiz

Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν έφτασα ποτέ στην οικονομική καταστροφή»

Στη σειρά «Κρυφά μονοπάτια» με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το κτήμα του Μανούσου Μανουσάκη στη Σελλασία. Πώς έγινε ελαιοπαραγωγός;

«Ο πατέρας της Μαρίας ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες κι αποφάσισε να μοιράσει τα κτήματά του στην Ελλάδα. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Θεώρησα ντροπή για το κτήμα της γυναίκας μου να είναι έτσι χάλια. Μου λέει η Μαρία «Μανούσο, να βάλουμε 100 ελιές για το λάδι του σπιτιού». Σημειωτέον, με τη δουλειά που κάνω δεν έφτασα ποτέ στην οικονομική καταστροφή, γιατί το ταμείο το κρατάει πάντα η Μαρία μου. Ο λιμενοβραχίονάς μου. Για να την ευχαριστήσω δεν έβαλα στο κτήμα 100 αλλά 2.500 ρίζες. Η ελιά είναι ένα δέντρο που σου αποδίδει τα μέγιστα και σου ζητάει τα πλείστα. Ενεπλάκην με τη βιολογική καλλιέργεια από ιδεολογία. Θαυμάζω τους αγρότες που επιβιώνουν από τη δουλειά τους. Παλεύουν τα στοιχειά της φύσης. Επί τρεις μήνες με τη Μαρία και τον γιο μου μαζεύουμε ελιές. Εδώ και 17 χρόνια» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.

-Το λάδι «Μανουσάκη» πουλάει;

«Το αγοράζουν και ντελικατέσεν μαγαζιά στην Αθήνα, στην Κρήτη, στα νησιά μας, κάνουμε και εξαγωγή. Είμαι υπερήφανος γιατί πήραμε φέτος το καλοκαίρι και το πρώτο βραβείο για το αγουρέλαιο και το τρίτο για κανονικό λάδι ανάμεσα σε προϊόντα από όλο τον κόσμο, στην πιο σημαντική Διεθνή Εκθεση Τροφίμων στην Αγγλία. Το κτήμα είναι... σχολείο. Αν χιονίσει πάει η σοδειά, μαγαζί χωρίς ταβάνι. Τότε καταλαβαίνεις το μέγεθος. Δεν φοβάμαι την οικονομική κρίση. Ο,τι και να γίνει θα έχουμε το λάδι μας, θα βάλουμε τις ντομάτες, τις κατσίκες μας κι όλα καλά. Συμβουλεύω τους πολιτικούς μας να φτιάξουν τα κτήματά τους για να μάθουν την αξία των μικρών πραγμάτων, ακόμη και της μιας ελιάς.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved