Βαλεντίνα Elsayed: «Δυστυχώς οι Κύπριοι είναι ρατσιστές»
Showbiz

Βαλεντίνα Elsayed: «Δυστυχώς οι Κύπριοι είναι ρατσιστές»

Η Βαλεντίνα Elsayed μιλάει για τον ρόλο της Σαζέμ στην σειρά «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» αλλά και για τον ρατσισμό.

Είσαι από τις γυναίκες που κυνηγάνε τον άντρα που θέλουν;
Με τίποτα. Είμαι από αυτές που πιστεύουν πως ο ρόλος του κυνηγού ανήκει καθαρά στον άντρα, ο οποίος οφείλει να το κάνει με σωστό και ωραίο τρόπο.

Από πού το πήρες όλο αυτό το μπόι και την ιδιαίτερη ομορφιά;
Από την οικογένεια του πατέρα μου, ο οποίος είναι από το Κάιρο. Είμαι μισή Αιγύπτια και μισή Κύπρια.

Με βάση τα βιώματά σου στο σπίτι, να υποθέσω ότι δεν ήταν τυχαίος ο ρόλος της Σαζέμ στη σειρά «Το Δακτυλίδι της Φωτιάς».
Στη σειρά υποδύομαι την Ιρακινή Σαζέμ. Σίγουρα ο Κώστας Βαζάκας, ο σεναριογράφος, βρήκε αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ εμένα και της ηρωίδας, γι’ αυτό και μου εμπιστεύτηκε τον συγκεκριμένο ρόλο. Για παράδειγμα καταλαβαίνω και τις δύο θρησκείες, την ορθόδοξη και τη μουσουλμανική, μιας και μεγάλωσα μέσα σε όλο αυτό. Ήταν πιο εύκολο για μένα να αντιληφθώ κάποια πράγματα που ζητούσε ο ρόλος, σε σχέση με κάποια άλλη που δεν τα έζησε.

Στη σειρά η Σαζέμ βιώνει τον ρατσισμό. Θα έλεγες πως οι Κύπριοι είμαστε ρατσιστές;
Δυστυχώς ναι. Η εμφάνισή μου δεν προδίδει πως κατάγομαι από κάποια άλλη χώρα, ωστόσο, μου έχει τύχει να βρίσκομαι με άτομα τα οποία ενώ περνούσαμε μια χαρά με το που έβλεπαν ξένους να περνάνε, ειδικά Άραβες, τους κορόιδευαν με πολύ ρατσιστικά σχόλια. Ήταν πολύ άσχημα. Την ίδια ώρα, αυτόματα με προσέβαλε χωρίς να έχει σχέση με το γεγονός πως ο πατέρας μου είναι από μια άλλη χώρα. Είμαστε όλοι ίσοι, απλά έχουμε άλλα πιστεύω. Αυτό δεν κάνει κάποιον ανώτερο ή κατώτερο από τον άλλον.

Μπαίνεις στη διαδικασία να τα μιλήσεις για όλα αυτά που νιώθεις ή κρύβεσαι στον εαυτό σου;
Τις περισσότερες φορές ναι. Όταν δω την αδικία να συμβαίνει μπροστά μου, προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθήσω, να δείξω στον άλλο πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σωστή. Μειώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό όταν συμπεριφέρονται έτσι στους συνανθρώπους τους. Θα ήθελα να πω και για το bulling που υπάρχει στα σχολεία. Μικρή είχα μια μεγάλη διαφορά ύψους από τα υπόλοιπα παιδιά, κάτι που δημιουργούσε αντιδράσεις από τους συμμαθητές μου. Έχω βιώσει το bulling και τώρα που το βλέπω μεγαλώνοντας, πιστεύω πως οι δάσκαλοι πρέπει να δώσουν περισσότερη σημασία σ’ αυτό. Είναι πολύ άσχημο και τις περισσότερες φορές δεν κάνουν κάτι. Αν βλέπουν ένα παιδί να κάθεται μόνο του, ας προβληματιστούν, ας ψάξουν τι συμβαίνει.

Όσο γίνεσαι πιο γνωστή, φοβάσαι μήπως δεν έχεις το δικαίωμα πλέον να λες τόσο εύκολα τη γνώμη σου;
Από τότε που ήμουν έφηβη δεν επηρεαζόμουν από το τι θα πει ο άλλος και πάντα λέω την άποψή μου, με επιχειρήματα. Άκουγα τα κλασικά, «Είσαι μικρή, δεν ξέρεις, μην μιλάς» και μετά έρχονταν και οι χαρακτηρισμοί. Αλλά αυτό δεν με ένοιαξε ποτέ, δήλωσε στο mustonline.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved