Αργύρης Πανταζάρας: Η συγκίνηση για το βραβείο Χορν, η προσφορά και η αφιέρωση
Showbiz

Αργύρης Πανταζάρας: Η συγκίνηση για το βραβείο Χορν, η προσφορά και η αφιέρωση

Ο Αργύρης Πανταζάρας είναι ο 16ος νικητής του βραβείου Χόρν που φέρει το όνομα του ξεχωριστού Έλληνα ηθοποιού.

O ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για το πώς ένιωσε μετά την ανακοίνωση του ονόματος του, για την απόφαση του να προσφέρει τα 3.000 ευρώ αλλά και για ποιον λόγο αφιέρωσε το βραβείο του στον Λευτέρη Βογιατζή και στη κοπέλα του, Έλλη.


Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα όταν ανακοινώθηκε πως ο ηθοποιός ο οποίος παίρνει φέτος το βραβείο Χορν είσαι εσύ;
«Βαθιά συγκίνηση... Ομολογώ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν το περίμενα... Όλοι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι ηθοποιοί είναι άνθρωποι που παρουσιάζουν μεγάλο έργο στο “βιογραφικό” τους. Επίσης είχα γράψει ένα κείμενο που σε περίπτωση που θα βραβευόμουν θα ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο.... Όσο περνούσε η ώρα ήξερα ότι το πιο δύσκολο σημείο της βραδιάς δεν θα ήταν η βράβευση, αλλά η απόφαση που είχα πάρει»


Προκάλεσε αίσθηση η απόφασή σου να προσφέρεις τα 3.000 ευρώ του επάθλου για την αγορά προμηθειών για τροφή και περίθαλψη των προσφύγων καθώς και για τη σίτιση στα σχολεία. Ποιες είναι οι εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στα μάτια σου και σε ώθησαν σε αυτήν την τόσο ανθρώπινη κίνηση;
«Τα γεγονότα αρκούν! Οι εικόνες σε αυτή τη περίπτωση έρχονται σε δεύτερη μοίρα... Δεν περιμένω τον πυροβολισμό των media για να μετακινηθώ. Πολλές φορές λειτουργούν παθητικά, δηλαδή σε θέτουν σε αμηχανία και αδράνεια... Βλέπεις μια κατεστραμμένη πόλη, ανθρώπους να παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα, νεκρά και υποσιτισμένα παιδιά την ώρα που εσύ τρως το φαγητό σου. Αυτό από μόνο του λειτουργεί ως ειρωνεία μέσα σου και μεγαλώνει ασυναίσθητα την απόσταση σου από την πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τα γεγονότα. Όχι να περιμένουμε πότε θα εισβάλουν στο σπίτι μας για να ευαισθητοποιηθούμε»

Αφιέρωσες το βραβείο σου στον Λευτέρη Βογιατζή «γιατί μέσα στα μάτια του είδα ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει» και στην σύντροφό σου Έλλη «γιατί μέσα στα δικά της μάτια είδα ότι χωρίς την αγάπη και τον έρωτα ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει», όπως είπες. Τι είδες να αλλάζει σε εσένα ο έρωτας;

«Αφιέρωσα το βραβείο στο “πάθος” και στον “έρωτα”. Στον Λευτέρη και στην Έλλη. Στην “επιθυμία και την ευθύνη ” αλλά και στην “νομοτέλεια”. Αυτοί οι άνθρωποι μου ξυπνάνε τις πιο όμορφες σκέψεις και τα πιο όμορφα συναισθήματα και είναι πάντα πίσω από το χαμόγελο μου...».
Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved