Κίτσου-Αρσένη-Τζιόβας: Τι σημαίνει «έρωτας» για τον καθένα τους ξεχωριστά;
Showbiz

Κίτσου-Αρσένη-Τζιόβας: Τι σημαίνει «έρωτας» για τον καθένα τους ξεχωριστά;

Η Αμαλία Αρσένη, ο Ορέστης Τζιόβας και η Μαρία Κίτσου με αφορμή την συνεργασία τους στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» μίλησαν για τον έρωτα.

Το έργο μιλάει πάνω απ' όλα για τον έρωτα.

Μ.Κ.: Το πώς τον αντιλαμβάνεται κάθε χαρακτήρας, πώς τον χρησιμοποιεί ή τον διαστρεβλώνει.

Ο.Τ.; Για μένα μιλάει για κάτι ανώτερο από τον έρωτα. Μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, όχι μόνο για τις ερωτικές. Στην ουσία, βλέπεις πάστες ανθρώπων.

Α.Α.: Ο έρωτας είναι ένα στάδιο από το οποίο περνούν, μέχρι ν' απομείνουν απογυμνωμένοι, μόνοι.

Μ.Κ.: Η Τζούλια, ας πούμε, θέλει να πέσει από τη θέση της· Υπάρχει μια αυτοκαταστροφή μεσάτης, που την οδηγεί στο χαμό. Είναι ιδιόρρυθμη, εκκεντρική. Γι' αυτό και μπλέκει σ' αυτό το παιχνίδι με τον Ζαν, νομίζοντας ότι έχει το πάνω χέρι.

Ο.Τ.: Είναι σαν σχοινοβάτης χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Και είναι η μόνη. Α.Α.: Ναι, ο Ζαν σκαρφαλώνει με πτυσσόμενη· σκάλα και η Κριστίν πατάει γερά στη γη. Σ την εποχή μας, όμως, υπάρχει ελευθερία στις τάξεις, στις σχέσεις, στον έρωτα... 1 Μ.Κ.; Υπάρχει όμως η εξουσία στον έρωτας. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς.

Α.Α.: Και η έλλειψη επικοινωνίας.

Ο.Τ.: Η διαχρονικότητα του έργου, η αναλογία του, αν θέλεις, είναι στις σχέσεις. Πάντα μπορεί κάποιος να εξουσιάσει κάποιον στο όνομα του έρωτα.

Τι σημαίνει, τελικά, έρωτας;

Ο.Τ.: Για μένα σημαίνει παιχνίδι μεταξύ ανθρώπων, άλλες φορές επικίνδυνο, άλλες χαρούμενο, άλλες δυσάρεστο, αλλά είναι ένα παιχνίδι που δίνει ενδιαφέρον στη ζωή. Μπορεί να είναι πολύ ροζ και ρομαντικό, αλλά πάντα παιχνίδι. Ξεκινάει από την πλήξη της μοναξιάς. Κανείς δε θέλει να είναι μόνος.

Μ.Κ.: Για μένα είναι ό,τι σπουδαιότερο στη ζωή. Μου δίνει δύναμη, έμπνευση, χαρά, δημιουργικότητα, τρέλα. Το έχω μεγάλη ανάγκη να είμαι ερωτευμένη.

Ο.Τ.: Νομίζω ότι ο έρωτας δεν έχει καν να κάνει με πρόσωπα και ανθρώπους. Έχει να κάνει με τα πάντα. Να ερωτεύεσαι και να παθιάζεσαι με την ίδια τη ζωή. Μ.Κ.: Το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά δε συμφωνώ. Για μένα ο έρωτας έχει να κάνει απόλυτα με ανθρώπους.

Α.Α.: Ο έρωτας είναι αυτό που σε κάνει να ξυπνάς το πρωί και να τα βλέπεις όλα χαρούμενα και φωτεινά, που σε κάνει να πιστεύεις πως ό,τι κι αν συμβεί, μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Μ.Κ.: Ναι, ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Είναι τρέλα και μεθύσι. Είναι τυχεροί όσοι βιώνουν έρωτα με διάρκεια.

Ο.Τ.: Όπως λέει ο Ζαν, «Ο έρωτας είναι επικερδής κι ας μην κρατάει πολύ». Αυτό είναι ο έρωτας, ακριβώς αυτό.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved