Βαρβάρα Λάρμου-Μαρία Ιωάννου: «Είμαστε αδελφές ψυχές»
Showbiz

Βαρβάρα Λάρμου-Μαρία Ιωάννου: «Είμαστε αδελφές ψυχές»

Η Βαρβάρα Λάρμου και η Μαρία Ιωάννου μίλησαν για τη συνεργασία τους στο «Μπρούσκο» και στο θέατρο.

 

Τα τελευταία δυο χρόνια είστε μαζί στο «Μπρούσκο», του ΑΝΤ1. Να υποθέσω ότι το θεατρικό «Ψύχωσις 4:48», σας έφερε ακόμη πιο κοντά;

Βαρβάρα: Με τη Μαρία η σχέση μας δεν είναι απλώς επαγγελματική. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου.

Μαρία: Είμαστε αδελφές ψυχές. Γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια και καταλάβαμε ότι ταιριάζουμε απόλυτα. Όταν βρίσκομαι σε κατάσταση σύγχυσης, θα πάρω τηλέφωνο τη Βαρβάρα, θα μιλήσουμε και θα μου ξεκαθαρίσει το τοπίο, πάντοτε με αγάπη και τρυφερότητα.

Βαρβάρα: Στις αρχές, ήταν σαν να μου έλειπε ένα κομμάτι κι αυτό το συμπλήρωνε η Μαρία, χωρίς να το ζητήσω. Και αντίστοιχα. Σιγά-σιγά, άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ μας μια αβίαστη και βαθιά επικοινωνία.

Εσείς, σε ποιες φάσεις χάνετε την ελπίδα σας;

Βαρβάρα: Όταν «φύγω» από τον μικρόκοσμό μου και αφήσω τον εαυτό μου να δει την αρρώστια και το παράλογο που υπάρχει σε πολλά επίπεδα. Είναι πολύ εύκολο να επηρεαστείς με όσα γίνονται. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και να ασχοληθείς με πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι υγιής. Αρχίζοντας από τον εαυτό σου, προσφέροντάς του αγάπη και βελτιώνοντάς τον. Παράλληλα, αποκτώντας ουσιαστικές σχέσεις επικοινωνίας, κάνοντας πράξεις αλτρουισμού, ακτιβισμού, καθώς επίσης αναπτύσσοντας κριτική σκέψη και αντίσταση σε όσα άδικα και «τοξικά» συμβαίνουν. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε ένα ακόμη πολύ δυνατό «εργαλείο». Την τέχνη.

Μαρία: Μέσα από την οποία διοχετεύουμε την ένταση και συνάμα δημιουργούμε. Κάποια στιγμή, στις πρόβες, σκέφτηκα ότι καταλαβαίνω απόλυτα τη Sarah Kane. Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της. Ποια είναι η διαφορά; Ότι εγώ έχω ασφαλιστικές δικλείδες, σε αντίθεση μ’ εκείνην που δεν βρήκε ούτε τον έρωτα, ούτε την αγάπη. Δεν μπορείς να τα βλέπεις όλα αυτά και να μην απογοητευτείς, να μην απελπιστείς, να μην πάθεις κατάθλιψη. Έχω βρει, όμως, αξίες που δίνουν νόημα στη ζωή μου και κρατιέται από αυτές.

Πηγή: Down Town Κύπρου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved