Τάκης Παπαματθαίου: «Βιοπορίζομαι από το θέατρο»
Showbiz

Τάκης Παπαματθαίου: «Βιοπορίζομαι από το θέατρο»

Στην καριέρα του ο Τάκης Παπαματθαίου έχει παίξει τα πάντα. Στο βιογραφικό του συναντώνται αρχαίο δράμα και κωμωδίες, τα κλασικά αριστουργήματα, η επιθεώρηση, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στην πρώτη ελληνική 3D ταινία «Μαγικός καθρέφτης».

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί «Ο ηθοποιός με τα χίλια πρόσωπα».

«Εμένα μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε όλα τα είδη. Όταν μετά από μεγάλους ρόλους που είχα παίξει αποφάσισα να κάνω επιθεώρηση, μου έλεγαν: “Πού πας;”. Τους απαντούσα: “Θέλω να το δοκιμάσω”. Ξέρεις, υπάρχουν δύο τάσεις στην Ελλάδα: ο άκρατος λαϊκισμός και η άκρατη κουλτούρα. Η δηθενιά. Του Κουν, ας πούμε, δεν του άρεσε να τον αποκαλείς σκηνοθέτη. “Εγώ δεν είμαι σκηνοθέτης!” έλεγε. “Εγώ είμαι παραστασάς!”. Δεν πούλαγε κάτι. Ήταν απλά άμεσος. Όπως είναι όλοι οι σπουδαίοι», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Πώς και δεν υιοθέτησε το τουπέ του σπουδαίου ηθοποιού;

«Είναι θέμα χαρακτήρα και παιδείας. Όταν ξεκίνησα να κάνω θέατρο στη σχολή του Κουν δεν το έκανα με την προοπτική να γίνω εξώφυλλο. Θα μου πεις, είναι και το επάγγελμά μου. Βιοπορίζομαι από το θέατρο. Εντάξει, αλλά από εκεί και πέρα δεν με αφορούν οι δημόσιες σχέσεις ή δεν θα ασχοληθώ με το πώς να προμοτάρω τον εαυτό μου. Με φαντάζεσαι να κάνω τον μάνατζερ του εαυτού μου; Δεν τα πάω καλά μ’ αυτά. Ούτε μπορώ να είμαι όλη την ώρα στα τηλέφωνα. Ξέρω ότι δεν μου κάνει και τόσο καλό αυτό. Κάνω προσπάθειες να με διορθώσω, αλλά τίποτα. Ας πούμε, τώρα έφτιαξα σελίδα στο Facebook».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved