Νίκος Αρβανίτης: Η επιστροφή του στο Πολυτεχνείο 23 μετά
Showbiz

Νίκος Αρβανίτης: Η επιστροφή του στο Πολυτεχνείο 23 μετά

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο 23 χρόνια μετά, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Νίκος Αρβανίτης.

«Το έκανα γιατί ήθελα κάτι να αλλάξω, να κλείσω τους λογαριασμούς μου με το παρελθόν, το οποίο μου το θύμιζε και η περιοχή που μένω, γιατί αλλιώς δεν θα πήγαινα. Τώρα το πτυχίο μου είναι σ' ένα φάκελο, μέσα σ' ένα συρτάρι του σπιτιού μου.»


Αυτό το κομμάτι του παρελθόντος σας το θύμι¬ζε η περιοχή που μένετε, επειδή είχατε απέναντι σας τη σχολή;


«Ακριβώς. Έπεσα σ' έναν «τρελό» καθηγητή, ο οποίος με ενθάρρυνε να πάω, με τον οποίο ήμασταν παλιά συμφοιτητές»


Ο καθηγητής σας ήταν συμφοιτητής σας τότε; «Ναι, τότε ήμασταν μαζί. Εκείνος έκανε καριέρα πανεπιστημιακή κι εγώ καριέρα ηθοποιού. Βρεθήκαμε μετά από 23 χρόνια, γι' αυτό και μου έδωσε μια πολύ ιδιαίτερη διπλωματική εργασία, ή οποία έχει να κάνει με τον ηθοποιό»


Ο καθηγητής και συμφοιτητής σας παρακολουθούσε την πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια;
«Βεβαίως, ασφαλώς, είχαμε επαφή. Η διπλωματική μου ήταν η σχέση δασκάλου και ηθοποιού. Η ζωή μου είναι το θέατρο. Μετά από τόσα χρόνια όλα περιστρέφονται γύρω από εκεί. Μετά από 25 χρόνια το να πάω στο Πολυτεχνείο είχαν μεγαλώσει και τα παιδιά μου ήταν ένα κίνητρο άλλου τύπου. Με έφερα πολύ κοντά σιη νεότητα. Έχουμε αυτή τη λόξα οι ηθοποιοί, είμαστε λοξοί, δεν είμαστε νορμάλ»

Δεν σκεφτήκατε ότι τα χρόνια πέρασαν για να καθίσετε ξανά στα φοιτητικά θρανία και να μπείτε ξανά σε αυτή τη διαδικασία;

«Αυτή ήταν η βασική μου αναστολή, γιατί το είχα σκεφτεί το 2006 και πήγα το 2010. Αυτή την αναστολή πολέμησα, μη μου πουν; «Τι γυρεύει εδώ;». Μετά είπα: «Γιατί να με νοιάζει τι θα μου πούνε, γιατί να δώσω λόγο, εφόσον το θέλω;». Το πρωί 8:45 ήμουν εκεί, από το σπίτι, με τον καφέ μου...Έφευγα στις 3 το μεσημέρι και το βράδυ είχα παράσταση. Αυτό γινόταν το πρώτο εξάμηνο, που είχα πολλά μαθήματα»


Οι νέοι συμφοιτητές σας τι σας έλεγαν;


«Τρέλα! Πολλοί στην αρχή με πέρναγαν για καθηγητή, λόγω των άσπρων μαλλιών. Οι άλλοι με ήξεραν, κυρίως από την τηλεόραση, οι καθηγητές με ρώταγαν μετά το τέλος του μαθήματος πώς ήταν, πώς τα είπαν, αν ήταν κατανοητοί...», εξομολογείται ο ηθοποιός στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved