Ασημής Αλεξίου: «Εγώ διάλεξα μία κατηγορία ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά τα παιδιά»
Showbiz

Ασημής Αλεξίου: «Εγώ διάλεξα μία κατηγορία ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά τα παιδιά»

Το video του, με τίτλο «Μη μιλάς, φάε», επιλέχτηκε ανάμεσα σε χιλιάδες και αναδείχτηκε ως ένα από τα είκοσι καλύτερα σε διαγωνισμό της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ προβλήθηκε σε όλον τον κόσμο. Πώς καταπιάστηκε μ' αυτό o Ασήμης Αλεξίου;

«Αυτό ήταν ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε μέσα στη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του κυρίου Ναυρίδη, όπου ακόμη φοιτώ. Ήταν ένα πρότζεκτ που κάναμε για τα δικαιώματα. Εγώ διάλεξα μία κατηγορία ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά τα παιδιά. Το 1949 ψηφίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον ΟΗΕ και πενήντα χρόνια αργότερα ψηφίστηκαν τα δικαιώματα των παιδιών, παρότι δεν έχουν υπογράψει το ψήφισμα ακόμη όλες οι χώρες. Μεταξύ αυτών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα.

Πάνω σ' αυτό βασίστηκα και ήθελα να δείξω μέσα από το βίντεο ότι πολλά κράτη, ακόμα και το δικό μας, σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν πολύ βασικά πράγματα στα παιδιά, και όχι αυτά που χρειάζονται περισσότερο: αγάπη, ελπίδα και φροντίδα. Είναι αυτό που έλεγαν οι μαμάδες μας στην Ελλάδα: «Μη μιλάς, φάε.» Αυτή τη φράση χρησιμοποίησα ως πηγή. Δηλαδή, είναι σαν να δίνει στον άνθρωπο το βασικό που χρειάζεται, που είναι η τροφή, αλλά να κ στερείς όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που μπορεί να έχει», λέει ο ηθοποιός στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved