Μαρία Μπακοδήμου: Η σκέψη να φύγει στο εξωτερικό και η διαχείριση των οικονομικών
Showbiz

Μαρία Μπακοδήμου: Η σκέψη να φύγει στο εξωτερικό και η διαχείριση των οικονομικών

Για το πώς αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση αλλά και για την καλή διαχείριση των οικονομικών μιλάει η Μαρία Μπακοδήμου...

Σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο να φύγεις από τη χώρα, λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας;

Φυσικά και το σκέφτηκα, πρωτίστως για τα παιδιά μου. Παλεύεις και αγωνίζεσαι να είσαι δημιουργικός, να κάνεις πράγματα και όλα φρενάρουν για κάποιο λόγο.

Έψαξες να βρεις τι θα μπορούσες να κάνεις στο εξωτερικό;

Δεν έχω καταλήξει. Ελπίζω να μη χρειαστεί να φύγω, αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς, θα βρω τι θα κάνω. Είμαι από τους ανθρώπους που ξέρουν να αγωνίζονται.

Έχεις κι εσύ δάνεια όπως οι περισσότεροι Έλληνες;

Είχα πάντα πολύ καλή σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών. Νομίζω αυτό είναι ένα χάρισμα που έχω πάρει από τη μαμά μου. Δεν έκανα ποτέ περισσότερα ανοίγματα από όσα μπορούσα να αντέξω, περιμένοντας ότι αύριο ή μεθαύριο θα μου έρθουν από κάπου χρήματα... Οπότε δεν με απασχολούν ιδιαίτερα τέτοιου τύπου προβλήματα. Κανείς όμως στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει οικονομικό άγχος. Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει την επόμενη μέρα, τι θα έρθει για την εφορία Το σύστημα είναι ανελέητο, αλλά χαλάλι να πληρώσουμε, να στριμωχτούμε, αρκεί να ξέρουμε ότι στο τέλος θα βγει η χώρα από αυτό το τέλμα. Αυτό που με κουράζει είναι μήπως αδίκως παιδευόμαστε και κοπιάζουμε. Κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το πώς θα βγούμε από αυτή την ταλαιπωρία... Εγώ πίστευα και πιστεύω ότι αυτή η κρίση δεν είναι κυρίως οικονομική, αλλά ηθική. Δεν υπάρχουν πλέον οι αξίες που ήταν κυρίαρχες σε προηγούμενες γενιές..Και το κακό είναι ότι εξακολουθεί να επικρατεί ένα πνεύμα ατομικισμού. Το θέμα όμως είναι να χτίσουμε όλοι μια ομάδα για να πάμε καλύτερα.

Πηγή: Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved