Σοφία Μουτίδου: «Είναι πολύ δύσκολο το stand up comedy γιατί πρέπει να κρατήσεις μερικά όρια»
Showbiz

Σοφία Μουτίδου: «Είναι πολύ δύσκολο το stand up comedy γιατί πρέπει να κρατήσεις μερικά όρια»

Η Σοφία Μουτίδου σε συνέντευξή της μίλησε για το stand up comedy.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό το stand up comedy;

Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει! Είσαι εκτεθειμένος πάνω στη σκηνή 100%! Εγώ είμαι μόνη μου εντελώς, η διάρκεια της παράστασης είναι πάρα πολύ μεγάλη για stand up comedy, δηλαδή είμαι μια ώρα και 35 λεπτά πάνω στη σκηνή. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος όταν τελειώνει η παράσταση θέλει κι άλλο, δε βαριέται, τα οποία είναι σημάδια ότι τους αρέσει πολύ και βλέπουν με ευχαρίστηση το έργο. Στην αρχή αναρωτιόμασταν μήπως το κείμενο είναι μεγάλο… Καμία σχέση, ο κόσμος αν ήταν δυνατόν να μιλάμε 5 ώρες εκεί, θα το ήθελε πολύ. Είναι πολύ δύσκολο το stand up comedy γιατί πρέπει να κρατήσεις μερικά όρια ανάμεσα στην οικειότητα και το σεβασμό, τα οποία ομολογούμενος τα έχω πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως ηθοποιός. Δεν είμαι αδιάκριτη, οπότε αυτό μετράει πολύ. Το να ξέρεις δηλαδή πότε να σταματήσεις ή πότε να ξεκινήσεις ένα χαβαλέ. Δηλαδή πράττεις ως ένα σημείο και από εκείνο το σημείο και μετά πρέπει να αποσυρθείς σοφά γιατί ο άλλος έχει μια προσωπική ζώνη που δεν θέλει να την πειράξεις.

Σε τι διαφέρει το stand up comedy στη χώρα μας συγκριτικά με τα stand up comedy του εξωτερικού;

Στην παράσταση δεν κάνω καθαρόαιμο stand up comedy, με το μικρόφωνο και τα φλεγματικά αστεία. Το κείμενό μου είναι πάρα πολύ εγκεφαλικό, αλλά και πάρα πολύ ζωηρό, μεσογειακό. Η διαφορά μας με τους έξω έγκειται στο ότι στο εξωτερικό είναι πάρα πολύ φλεγματικά τα αστεία τους, είναι περιγραφές αποστασιοποιημένες, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνω. Στο έργο υπάρχει ένας υποτυπώδης ρόλος, αλλά στην ουσία βγαίνω στη σκηνή ως Σοφία και βιώνω τις καταστάσεις. Κινούμαι μέσα στο χώρο, είμαι με μικρόφωνο ψείρα και γενικότερα η παράσταση έχει μια ζωηράδα που λείπει από το stand up του εξωτερικού.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που έχετε «ζηλέψει» και θα θέλατε να τον είχατε ενσαρκώσετε εσείς;

Όχι, δεν το έχω αυτό από μικρή. Ακόμα και πριν γίνω ηθοποιός δεν είχα ούτε είδωλα, ούτε πρότυπα, ούτε ήθελα να μοιάσω σε κανέναν.

Πηγή:orathessaloniki

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved