Μαρία Μπακοδήμου: «Οφείλουμε να αποδεχόμαστε τα παιδιά μας σε όλες τις ηλικίες και τις φάσεις τους»
Showbiz

Μαρία Μπακοδήμου: «Οφείλουμε να αποδεχόμαστε τα παιδιά μας σε όλες τις ηλικίες και τις φάσεις τους»

Πώς είναι ως μαμά η Μαρία Μπακοδήμου; Είναι ενοχική;

«Όχι. Νομίζω πως το βασικό μου θέμα είναι η αγωνία μου να έχω τον έλεγχο. Τις προάλλες μιλούσα με ένα γνωστό μου ο οποίος μου έλεγε πως θα πετούσε με αεροπλάνο μόνο αν μπορούσε να το πιλοτάρει ο ίδιος, θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα», λέει στο Εγώ.

Αυτή η αγωνία για έλεγχο δημιουργεί ενδεχομένως περαιτέρω κόντρα με τα παιδιά; «Όχι μόνο αυτό. Κάθε έφηβος πρέπει να σε απορρίψει. Είναι εγγενές χαρακτηριστικό αυτής της ηλικίας η αμφισβήτηση και η κατάρριψη του γονεϊκού προτύπου. Το παιδί νιώθει την ανάγκη να γκρεμίσει την εικόνα και της μαμάς και του μπαμπά του. Όταν δεν ξέρεις ότι αυτό είναι δεδομένο, μπορεί να σοκαριστείς, να λειτουργήσεις περίεργα. Βοηθά πολύ να κατανοείς τι συμβαίνει στον ψυχισμό ενός παιδιού. Το διαχειρίζεσαι πιο ομαλά. Δηλαδή, σε αυτό το ευαίσθητο μεταβατικό στάδιο, δεν τραβάς το σκοινί με τον έφηβο, γιατί είναι σίγουρο πως θα χάσεις. Οφείλουμε να αποδεχόμαστε τα παιδιά μας σε όλες τις ηλικίες και τις φάσεις τους. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους με αγάπη σε ό,τι τους συμβαίνει», λέει.

Ποια είναι η σχέση της αυτήν τη στιγμή με τους γιους της;
«Έχουμε μια καλή σχέση. Επικοινωνώ και με τους δύο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και στιγμές που έχουμε εντάσεις και κόντρες. Είναι παιδιά που σε λίγο θα γίνουν άντρες, οπότε είναι λογικό να αμφισβητούν. Αυτός είναι ο ρόλος τους, να αμφισβητήσουν τα πάντα για να τα ανακαλύψουν έπειτα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved